Novi Smart ForTwo & ForFour
Utrip mesta · mobilno

Smart – legenda mestnih ulic se vrača v mesto z veliko aduti in premium občutki. Svež in drugačen bo na prodaj naslednji mesec.

SMART je začetnik trenda malih mestnih avtomobilov, ki je vselej izstopal po svoji drugačnosti, se zopet vrača na mestne ulice v zanimimivi reinkarnaciji legende. Blagovna znamka SMART, ki je s svojimi modeli vselej znala ujeti poglede urbane populacije in izstopati iz avtomobilskega povprečja, se tudi v “tretje” vrača z vsemi svojimi aduti, njim pa dodaja občutke, značilne za bolj premijske znamke avtomobilov.

SMART je pravzaprav nekako tudi “naš”, saj prihaja iz novomeškega Revoza, zanj pa z dobavitelji iz Slovenije nastaja tudi kopica ključnih komponent. Lahko rečemo, da bodo tako slovenski kupci z nakupom smarta kupili najbolj slovenski avtomobil.

Tokrat legenda prihaja na trg v kar dveh različicah naenkrat. ForTwo, namenjen “sodobnim hipsterjem” in tistim, ki vozilo potrebujejo za boj z urbanim okoljem in bodo z njim poudarjali svoj življenski stil. ForFour pa je predvsem namenjen vsem tistim, ki potrebujejo zadnji par vrat, a hkrati želijo vse lastnosti manjšega modela.

Oblikovalci so tudi v tokratni izvedbi obržali karakteristike predhodnih modelov. Eno glavnih vodil je bila igrivost v povezavi s personalizacijo avtomobila in občutki kakovosti. Še vedno ohranjajo značilno dvobarvno karoserijo, eno od prepoznavnih značilnosti modelov prvih dveh generacij. Povezljivost na področju zabavne elektronike je na visokem nivoju, prav tako v ta razred smart premierno prinaša mnogo asistenčnih sistemov za pomoč pri vožnji, ki poskrbijo, da bo vožnja enostavnejša in varnejša.

Smart preseneti z odlično cenovno politiko, saj bo izjemno dostopen. Cena vstopnega Smart ForTwo je 9.490 evrov. Za model Smart ForFour pa 9.990 evrov.

PREBERITE ŠE: Smart forTwo – Revozov premium krščenec se predstavi

Na začetku prodaje bo pri nas na voljo le en motor in sicer 3-valjnik delovno prostornino 999 cm3, ki premore 71 konjskih moči s katerimi boste mestnega smarta pognali do 151 km/h končne hitrosti, pri tem pa v povprečju porabil le nekaj več kot 4.3 litra na sto prevoženih kilometrov.

Oblikovno zabaven, tehnološko napreden in predvsem drugačen bo na naše ceste zapeljal še ta mesec. Pri tem je rezveseljiva tudi informacija, da je model fortwo lahko naš že za 9.490 evrov, forfour pa od 9.990 evrov dalje. Vsekakor izjemna cena za urbano mestno legendo.

Takoj ob začetku prodaje se ponuja izjemna nakupna priložnost in sicer v obliki posebne serije vozil – Edition 1, ki osnovni ceni sicer prišeteje 3.500 evrov, a zato ponudi bogat paket opreme, ki mestnega malčka naredi poželenja vreden in bogato opremljen stroj.

Novi Smart ForTwo & ForFour Odpri galerijo

V spodnji anketi – glasuj za avtomobilistično novost leta – 2015
[total-poll id=138905]

range-rover-holland-and-holland-3 Range Rover Holland & Holland – najdražji Land Rover vseh časov cover-fiat-500 Fiat 500x: Italijanski X faktor am_foto_01 Aeromobil 3.0. – sanje o letečem avtomobilu bi kmalu lahko postale resničnost 153897_Volvo_Cars_reveals_new_V60_Cross_Country-e1415179266865 Volvo V60 cross country – tudi V60 je željan izleta v naravo