cover-1000-500-suzuki
Utrip mesta · mobilno

Novi Suzuki Swift (2017), kot ga poznamo danes, je na naše ceste zapeljal v letu 2004, zdaj pa je pred nami že 3. generacija Suzuki Swifta, mestnega kompaktnega zapeljivca.

Novemu Suzuki Swiftu 2017 so v primerjavi s predhodnikom spremenili nekatere ključne mere. Dolžina Swifta je za 1 cm krajša, višina za 1,5 cm nižja, širina pa za 4 cm širša. S tem so ustvarili bolj kompakten avtomobil in ga še bolj približali evropskim kupcem. Pri novem Suzuki Swiftu smo najprej opazili zapeljive in všečne linije, agresivno prednjo masko in markantno LED-osvetlitev. Tako prednji kot zadnji žarometi se med seboj razlikujejo glede na opremo, ki jo vozilo ima. Petim obstoječim barvam so dodali še dve popolnoma novi, žarečo biserno rdečo in kovinsko dirkaško modro. Dvobarvna zunanjost z drugače pobarvano streho je na voljo tudi pri tretji generaciji Swifta.

Notranjost Suzuki Swifta je polna okroglih oblik, kar poudarja bolj dinamičen karakter avtomobila. Osrednji zaslon je obrnjen k vozniku, prek njega pa upravljamo z multimedijo in navigacijskim sistemom, nanj pa lahko priklopimo tudi pametni telefon.

Na voljo bo 1,2-litrski motor s tehnologijo Dualjet in 66 kW (90 KM), ki si ga lahko omislite tudi z  avtomatskim menjalnikom CVT. Poleg tega je na voljo še litrski turbo motor Boosterjet z 82 kW (110 KM) moči in napredno hibridno tehnologijo. Swift je edini avtomobil, ki v svojem segmentu ponuja štirikolesni pogon. Na voljo je še kopica asistenčnih sistemov za še večjo varnost v prometu. Cene Suzuki Swifta se začno pri 10.350 evrih in končajo pri 15.250 evrih za najbolje opremljeno različico z najboljšim razpoložljivim motorjem.

Galerija slik: Novi Suzuki Swift 2017

Novi SUZUKI SWIFT 2017Odpri galerijo
Novi Suzuki Swift (2017) Novi Suzuki Swift (2017) pridobil prostor za potnike, ne pa tudi kilaže Novi Suzuki Ignis Novi Suzuki Ignis (2017) – mali križanec velikega srca mobilno2-suzuki-kizashi-840958759.jpg Suzukijeva limuzina Avant2Go - Smart Car sharing — Ljubljana — Ljubljančani bodo souporabljali BMW, Renault in Smart za novo mobilnost ·