group.0
V zraku · tehnologija · gadgeti

Devetdeseta leta prejšnjega stoletja so nam postregla z “boy bandi”, Princem iz Bel Aira, Michaelom Jordanom, odštevanjem do novega tisočletja ter Tamagočijem, digitalnim hišnim ljubljenčkom. Med leti 1996 in 2008 je bilo prodanih kar 70 milijonov teh jajcu podobnih mini računalnikov. Zdaj so ga spet obudili, a v nekoliko spremenjeni različici. Bo nostalgija dovolj, da bo ta igračka pomembna tudi v tej moderni dobi?

V čem se novi razlikujejo od originalnih? Najprej začnimo pri velikosti, ki je zdaj le polovična.

Tudi oblika zaslončka se je spremenila, zdaj je namreč kvadratna in ne več pravokotna. Tudi ikonice za pomoč, ki so se prej nahajale na gornji in spodnji strani, so zdaj izginile. A ne skrbite, še vedno ga boste morali nahraniti, ga negovati ter spremljati njegovo rast. Novi Tamagoči bo na voljo v šestih različnih barvah, in sicer oranžni, treh odtenkih modre, beli ter roza. Še vedno ga boste lahko nosili na obesku, tako da vam ne uide izpod nadzora. Kako se bo odrezal, še ne vemo, a potreba bo skrbi za ‘nekoga’ je vedno prisotna v vsakem od nas. Zakaj ne bi skrbeli še za malega digitalnega prijateljčka?

Bo nostalgija dovolj, da bo novi Tamagoči med novodobnimi vrhunskimi digitalnimi gadgeti lahko našel svoj prostor? Cena zanj naj bi bila 15 evrov, kar je približno toliko, kot nas je stal originalni ljubljenček.

Galerija: Novi Tamagoči – so se 90. leta vrnila?

Novi Tamagoči – so se 90. leta vrnila?Odpri galerijo
NEBULA Mars - prenosni projektor Nebula Mars – prva prenosna kinodvorana cover-google-pixel Google Pixelbook – Googlov svet v malem 1000-500-citymagazine-cover Obesek za ključe, ki se ga ne bi sramoval niti sam MacGyver cover-google-bounds-ear Google Pixel Buds – več kot samo slušalke · · ·