Novi Volkswagen Golf 2017
Utrip mesta · mobilno

Novi Golf za znamko Volkswagen predstavlja nov začetek in nov zagon, še bolj pa si pri tej znamki želijo povrnitev zaupanja kupcev. Leto 2017 bo za Volkswagen še kako ofenzivno, saj imajo pripravljenih kar 10 novosti, od prenov pa vse do popolnoma novih modelov. Začeli so s prenovo legende – tu je novi stari Volkswagen Golf.

Prenovljeno sedmo generacijo odlikuje drzen dizajn, ki je v primerjavi s predhodnikom še dodatno izostren, s popolnoma LED zadnjimi žarometi, ki so na voljo že pri osnovnem modelu. Pametno tehnologijo je v avtomobilih občutit vedno pogostejša in tako novi Golf ni nobena izjema. Voznikov prostor je zdaj popolnoma digitaliziran, info-zabavni sistem je popolnoma prenovljen, še bolj pa je poudarjena povezljivost, saj Golf omogoča stalno povezavo s svetovnim spletom, prek katerega lahko spremljamo aktualno dogajanje v prometu, na voljo pa imamo celo aplikacije Google Maps in Google Street View.

Oblikovne spremembe niso drastične, kar je bolj navdušujoče, je tisto, kar ostaja očem skrito. Že omenjeni info-zabavni sistem lahko od zdaj upravljamo z nekaj preprostimi kretnjami, vožnjo pa vam bo še dodatno olajšala kopica varnostnih sistemov. Med njimi gre vsekakor izpostaviti asistenta za zastoje v prometu, ki samodejno pospešuje, zavira in ohranja smer vožnje, medtem ko je voznik lahko popolnoma sproščen in je njegova edina naloga držanje volana v rokah. S pomočjo prednje kamere je zdaj še izboljšano predvidevanje kritičnih situacij v primerih peščev ali drugih ovir na cesti. Strokovnjaki ocenjujejo, da so s pomočjo teh pametnih rešitev število nesreč z naletom skoraj prepolovili.

Največja novost novega Golfa predstavlja 1,5-litrski turbobencinski agregat TSI, ki ima v izvedenki Bluemotion 130 konjskih moči. S pomočjo samodejnega izklopa valjev so njegovo povprečno porabo zmanjšali za kar 1 liter, seveda pa jim to ne bi uspelo brez tehnološkega dosežka, kjer so edini do zdaj dognali, kako popolnoma izklopiti motor, ko mu odvzamemo plin. Slednje je bilo zdaj mogoče le pri hibridnih motorjih, saj je za upravljanje mnogih funkcij v avtomobilu še vedno potrebna elektrika, s pomočjo baterij pa se ta tehnologija seli tudi v nehibridne agregate. Slednje bo še posebno všeč tistim, ki prisegajo na vožnjo v tako imenovanem načinu ”ler”.

Novi Volkswagen Golf 2017Odpri galerijo

Predstavitev prenovljene 7-generacije Volkswagen Golf

'Rjasti' BMW i8 Rjasti BMW i8 – pripravljen na postapokalipso Range Rover Sport Range Rover Sport po progi za smuk brezkompromisno kot Hermann Maier Vespa Elettrica (Foto: Vespa) Vespa Elettrica: prvi Vespin električni skuter je čudovit Kolesarski plašč Nexo Tires in Ever Tires Kolesarski plašč Ever Tires in Nexo Tires – poslovite se od predrtih zračnic