Volkswagen Passat Alltrack
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen bo v Ženevi razkrili terensko navdahnjenega passata alltrack, ki bo dobil pričakovano terensko zabelo, večji odmik od tal in vedno serijski 4motion pogon. Kupci pa bodo imeli na izbiro dva bencinska TSI in tri dizelske 2.0 TDI motorje in DSG avtomatiko. V salonih volkswagen passat alltrack lahko pričakujemo meseca septembra.

Kot smo pričakovali, je Volkswagen kmalu po lansiranju novega passata, objavil še fotografije terenske različice le tega, ki bo premiero doživela že ta teden, na salonu v Ženevi.

Osnovan je na karavanski ali wagon različici, ki je dobila za 27,5 mm večji “klirens” ter ojačitve podvozja in motornega prostora iz nerjavečega jekla. Tudi preostala terenska zabela je kar konkretna in obsega plastične obrobe kolotekov, bočnih pragov in preostalih delov na prednjem in zadnjem odbijaču. Posebno piko na i, pa predstavljajo kromirani dodatki, ki so jih namenili plastičnim obrobam, ki poskrbijo za še nekoliko lepši in elegantnejši vtis, ki ga avto kot celota pusti opazovalcu.

Bolj pozorni bodo opazili še nekoliko drugačne strešne nosilce in linijo litih platišč, ki lahko pri alltracku merijo od velikosti 17- pa do 19 palcev. Ne glede na motorizacijo, ki bo presenetljivo široka bo zmogljiv 4motion pogon vedno del serijske opreme, kupci pa bodo lahko izbirali med dvema bencinskima TSI motorjema velikosti 1,4-, oziroma 2,0 litrov in močjo 110, oziroma 162 kW ter tremi različicami 2,0-litrskega TDI agregata na strani dizlov, ki zmorejo 110, 140-, oziroma 176 kW. V odvisnosti od različic bosta na sredinski konzoli mesto našla šest stopenjski ročni menjalnik ali DSG prestavna avtomatika z dvojno sklopko.

PREBERITE ŠE: Novi Volkswagen passat – svež veter v poslovnih krogih 

Med serijsko opremo najbolj zmogljivih motorjev na obeh polih, bo tudi sistem XDS+, ki skrbi za še boljši oprijem koles v zavojih, s prenašanjem navora s kolesa z dovolj na kolo s premalo oprijema. Prav vse različice pa bodo poleg že tako serijskega sistema spremenljive vozne dinamike premogle  tudi “off road” funkcijo.

Terenska različica passata, naj bi po Ženevski premieri kmalu našla pot tudi v salone in sicer ga lahko tam pričakujete konec septembra.

Volkswagen Passat AlltrackOdpri galerijo
Hyundai tucson 2015 - zadek Novi hyundai tucson – novi športni terenec s starim imenom (2015) Nova Opel Corsa - 2015 Test: Nova Opel Corsa – stara znanka, nova ljubezen Hyundai i30 (2015) Hyundai i30 – korejski golf, z lepotnimi popravki (2015) McLaren 675 LT Novi McLaren 675 LT – športnik s seksi “zadnjico” · ·