Novi Volkswagen Touran 2015
Utrip mesta · mobilno

Novi volkswagen touran bo uradno predstavljen že čez nekaj dni na avtomobilskem salonu v Ženevi. A, ker nas volkswagen že draži in stopnjuje napetost pred uradno predstavitvijo nam je novega volkswagen tourana pokazal in napovedal tudi s prvimi fotografijami. Ugotovimo lahko, da novi VW touran povzema smernice svojih bratov in tako stopa v oblikovne čevlje zadnje generacije golfa in passata ter pred časom predstavljenega pomlajenega volkswagen sharana. Novi touran na slovenske ceste zapelje jeseni 2015.

Pri volkswagnu se zavedajo, da dobrega koncepta, ki deluje in ga imajo kupci radi nima smisla spreminjati, zato je novi volkswagen touran obdržal vse odlike prejšnje generacije. Skladno s koncerenskimi oblikovnimi smernicami bo vsak v novem vw touranu prepoznal njegove brate in tudi starejšo generacijo ter bo le stežka bo opazil, da je avtomobil kar za 13 centimertov daljši  od predhondika.

Ti centimetri bodo predvsem vidni v notranjosti, saj je vozilo dobilo na medosni razdalji dobrih 11 centimertov, istočasno pa se je povečal volumen prtljažnega prostora za slabih 50 litrov, sedaj ta znaša 1040 litrov. Torej ugotovimo lahko, da je novi touran večji, a hkrati še vedno zelo prepoznaven produkt volkswagna. Tokrat bo na voljo touran tudi kot 7 sedežnik.

Novi touran je izdelan na novi koncernski platformi MQB in je zaradi tega lažji (-62kg) ter tudi daljši (+13cm). Volkswagen trdi, da bo novi touran v svojem razredu absolutni zmagovalec v prostornosti.

Na voljo je širok nabor varnostne opreme, kot tudi 6 motorjev, ki so varčnejši in čistejši. Novi volkswagen toruan naj bi porabil precej manj goriva ter v zrak izpustil manj CO2, a ne le na račun čistejših motorjev temveč tudi precej izboljšane aerodinamike vozila. Ob začetku prodaje kupcem ponujajo tri bencinske (110 KM, 150 KM, 180 KM) in tri dizelske motorje (110 KM, 150 KM, 190 KM). Več podrobnosti pa ob uradni predstavitvi ter domači predstavitvi vozila v poletnih mesecih.

Na ceste in garaže slovenskih kupcev… novi volkswagen touran zapelje predvidoma jeseni.

Notranjost: Novi Volkswagen Touran Odpri galerijo
Range rover evoque Novi range rover evoque prvo na zategovanje gub, nato še na rezanje strehe (2015) Jahti Wider 125 ne manjka blišča. Luksuzna jahta Wider 125 – iz Evrope v Ameriko z enim tankom Paul Timmer - leseno cyclocross kolo Paul Timmer – leseno cyclocross kolo za vožnjo z mininalno tresljajev Ford tourneo connect Test: Ford tourneo connect – velikoprostorec za turneje ·