Volkswagen Up
Utrip mesta · mobilno

Novi Volkswagen Up! je glede na predhodnika doživel nekaj kozmetičnih popravkov, a v grobem ostaja enak. Le malce se je namrščil. Zato pa se je toliko več spremenilo pod površjem. Volkswagnovi inženirji so glavnino ur namreč vložili v razvoj novega motorja. Od zdaj ga bo poganjal trivaljni litrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom. Nemci ga bodo javnosti prvič predstavili na avtosalonu v Ženevi.

Novi Volkswagen Up! je nemški mestni malček, naslednik originalnega modela iz leta 2011, ki je na novo definiral razred mestnih avtomobilov in dobil posnemovalce Škodo in Seata. A v tem času ga je konkurenca začela loviti, zato mu je bilo treba nekoliko napeti gube in vliti svežo kri. Atmosfersko polnjeni motor se tako umika litrskemu trivaljnemu bencinskemu motorju s turbinskim polnilnikom. TSI-motor je vpregel 90-člansko konjenico in zmore 160 Nm od 1500 vrtljajev dalje (izpusti CO2: 102 g/km). Do stotice bo zmogel v 10 sekundah. Ostaja tri- in petvratni.

PREBERITE ŠE: Novi Renault Scenic: ljubljenec občinstva teče četrti krog

Kar se tiče videza, so mu nekoliko popravili masko. Nadeli so mu nov prednji odbijač z meglenkami. Na voljo bo bogata paleta barv (13), ki jo bo možno kombinirati s tremi barvnimi različicami strehe. Novi Volkswagen Up! bo tudi v notranjosti praktično zrcalna slika predhodnika, kljub temu pa prinaša dovolj novosti, da bo zadovoljil potrebe kupcev. Tu je na primer prvič večfunkcijski volan, tu je 300-vatno ozvočenje, infotainment vmesnik pa bo s pametnim telefonom komuniciral prek povezave Bluetooth ali USB-kabla. Za lažjo uporabo bo na voljo tudi namenska aplikacija.

Novi Volkswagen Up!Odpri galerijo
Volkswagen Budd-e CES 2016: Volkswagen Budd-e: sloviti Bulli za 21. stoletje 2014_volkswagen_bulli_concept Nov »hipi« kombi – Volkswagen Microbus Mercedes-Maybach S600 Guard Mercedes-Maybach S600 Guard: najbolj varen avtomobil na svetu Superšportnik Pagani Huayra BC Pagani Huayra BC: nov Pagani Huayra je divjak brez primere · ·