NOVITEC Ferrari 488 Pista
Utrip mesta · mobilno

Ferrari 488 Pista velja za enega izmed boljših avtomobilov, ki je prišel iz tovarne, ki se ponaša s črnim konjičkom. A Nemci ne bi bili Nemci, če ne bi uporabili svojih tehničnih ekspertiz in italijanskega superšportnika še izboljšali. Fantje pri NOVITEC-u že vedo, kako se stvarem streže.

NOVITEC je pokazal recept, kako nekaj dobrega narediti še boljše. Kombinacija nadgradnje kontrolne enote motorja in novega izpušnega sistema je dovolj, da se moč Ferrarija dvigne iz serijskih 720 na ‘navitih’ 802 konjski moči. K temu lahko dodamo še nekaj aerodinamičnih ‘popravkov’, ki bodo Pisto še bolj prilepili k tlom. Opremimo ga še z lažjimi platišči v velikosti 21- in 22-palcev, dodamo hidravlično vzmetenje, ki zniža avtomobil za dodatnih 40 mm in že imamo Ferrarija, ki je še boljši, kot so si ga zamislili Italijani.

Zgolj nekaj malih popravkov lahko naredi veliko razliko. Pri NOVITEC-u se niso podali v ekstreme in so nadgradnjo izpeljali s prefinjenim slogom. Že tako ‘hud’ Ferrari je z malo inženirske žilice postal še hujši.

Galerija: NOVITEC Ferrari 488 Pista

NOVITEC Ferrari 488 PistaOdpri galerijo
Scuderia Cameron Glickenhaus Boot Buggy Scuderia Cameron Glickenhaus Boot Buggy: ekstremni puščavski ‘buggy’ Foto: t.kushar Slovenski superavtomobil v elitni svetovni družbi Gulf Heritage Edition Mustang Coupe Gulf Heritage Edition Mustang Coupe: ameriško zlo Bugatti Centodieci Bugatti Centodieci: le 10 komadov posebne ekskluzivnosti ·