Nubia-Alpha-Wearable-Smartphone-0-Hero
V zraku · tehnologija

Za najzanimivejši prototip, ki se je predstavil na letošnji IFI, lahko z gotovostjo označimo pametni telefon Nubia Alpha. Edinstven je predvsem zaradi tega, ker ga je treba pritrditi na uporabnikovo zapestje.

Podjetje Nubia trenutno še izpopolnjuje svojo inovacijo, ki naj bi bila na kitajskem trgu na voljo že pred koncem letošnjega leta. V prihodnosti želijo Alpho ponuditi tudi kupcem z drugih delov sveta.

Naprava je na prvi pogled videti robustno, zato bo po vsej verjetnosti najprej prepričala tiste ljudi, ki so naklonjeni velikim pametnim uram.

OLED-zaslon obdajata kovinski okvir in plastični ovitek. Programska oprema, ki so jo ustvarjalci predstavili na sejmu, zajema osnovne aplikacije, kot so denimo aplikacije za sprejemanje klicev, predvajanje glasbe in fizično vadbo ter funkcija za sledenje lokaciji (drugega) telefona. Alpha prav tako vključuje selfi kamero.

Nubia za zdaj še ni razkrila specifikacij svojega pametnega telefona. Na informacije o zmogljivosti procesorja in baterije ter velikosti prostora za shranjevanje bo torej treba še počakati.


Huawei AI Cube IFA 2018: AI Cube je Huaweieva napredna tehnologija z dodatkom Amazonove Alexe Sodapop Sodapop: zvočnik, ki je pritrjen kar na plastenko jonny-kennaugh-697578-unsplash Kul visokotehnološki pripomočki za kolo, ki bodo olajšali vašo kolesarsko izkušnjo Fitbit Charge 3 Fitbit Charge 3: zapestnica, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše športnike · · · · · ·