Nuni, ki gojita konopljo
V zraku · buzz buzz

Spoznajte nuni, ki gojita konopljo, da ozdravita svet. Da v samostanih nastajajo vino, pivo, viski in cigare, ni novo, a kdo bi si mislil, da v opis nekaterih nun sodi tudi vzgoja konoplje. Prav to počneta nuni iz reda Sester doline iz Kalifornije, ki konopljo kakopak vzgajata striktno v medicinske namene za kar imata (zaenkrat še) tudi dovoljenje kalifornijskih oblasti.

Samooklicani nuni, ki gojita konopljo, da ozdravita svet, prihajata iz reda Sester doline iz Kalifornije (The Sisters of the Valley), ki ne spada pod katoliško cerkev niti ne sodi v tradicionalne religijske kalupe, kljub temu pa se oblačita kot tradicionalne sestre. Konopljo gojita po luninih ciklih, zdravila pa prodajata preko spleta. Vsi izdelki so organski in blagoslovljeni. Med drugim izdelujeta konopljino olje, ki preprečuje bolezni srca in ožilja ter preprečuje in blaži simptome še številnih drugih bolezni (glavobola, migrene, bolečin v ušesih, zobobola, plenične izpuščaje, ipd.). Uporabljajo ga tudi za zdravljenje rakavih pacientov. Med ponudbo najdemo tudi tinkture, kadulje in mazila.

PREBERITE ŠE: Chrontella: Nutella z marihuano

eprav imata nuni dovoljenje za vzgojo konoplje, pa njuni dejavnosti grozi prepoved, saj tako župan kot večina mestnega sveta vzgoji konoplje v medicinske namene niso naklonjeni (v Kaliforniji je dejavnost sicer legalna, a državni zakon daje lokalnim oblastem pravico do ”samoodločbe”). Sestre se bodo temu uprle, saj jo gojita zaradi njene zdravilne vrednosti in čeprav so njune možnosti pičle imata vsaj Boga na svoji strani, kar pa tudi ni kar tako.

Nuni, ki gojita konopljoOdpri galerijo
Srečni na delovnem mestu 12 stvari, ki jih lahko naredite, da boste v službi bolj srečni Fotografije, ki niso bile obdelane s Photoshopom Fotografije, za katere bi prisegli, da so obdelane s Photoshopom, a niso! Samsung Galaxy S7 vs. pralni stroj Samsung Galaxy S7 proti pralnemu stroju Kako pravilno mešati karte? Kako pravilno premešati karte?