NUVIZ dodatek za čelado
V zraku · tehnologija · gadgeti

Vaši želji je lahko ugodeno! Nuviz je namreč predstavil HUD (Heads-up display), zaslonček, ki ima podobno funkcijo kot armaturna plošča v avtomobilu. Tako bo vožnja na motorju postala varnejša, saj glave ne bo več treba premikati navzdol, ko boste želeli prebrati potovalne informacije.

HUD oz. heads-up display v prevodu pomeni zaslon v višini oči in je primeren samo za full-face čelade. Je pa Nuviz HUD še kaj več kot samo zaslon. Je napravica, v katero lahko ‘zmečete’ veliko tehnoloških funkcij, od glasbe, navigacije do komunikacije, ali fotoaparat (ima vgrajeno HD-kamero) in posledično zmanjšate število gadgetov, s katerimi se med vožnjo ukvarjate ter se s tem spravljate v nevarne situacije.

Zaslon poganja procesor Qualcomm Quad-Core in patentirana tehnologija LCOS, ki omogoča, da se informacije prikazujejo na razdalji 4 metrov pred očmi.  Baterija s 3250 mAh bo zadostovala za 8 ur delovanja, nato pa jo morate ponovno napolniti. Za delovanje HUD-a boste potrebovali Android OS 4.4.2 ali iOS 10.2. Svetlobo in ostrino je sposoben samodejno prilagoditi pogojem.

Je 699 evrov za bistveno varnejšo in prijetnejšo vožnjo veliko? Presodite sami.

Galerija slik: NUVIZ

NUVIZ dodatek za čeladoOdpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover iPhone kmalu ne bo več dovolil, da vozite in uporabljate telefon needs for speed Videoigra Need For Speed Payback, več akcije kot v filmih Hitri in drzni 1000-500-citymagazine-cover Samsung CHG90: najboljši zaslon za igranje igric cover-manca-honor-8-lite Miss športa Slovenije 2017: “Biti mora hiter in aktiven kot jaz!” · · · · ·