Nuvolari Lenard Thunder
Utrip mesta · mobilno

Nuvolari Lenard Thunder je luksuzen vodni taksi, ki ga bo po beneških kanalih poganjala izključno elektrika.

Ker sta med pandemijo s COVID-19 človeška interakcija in transport močno upadla, se je narava začela zdraviti, predvsem v mestnih okoljih. Podobno kot delfini, ki so se vrnili na Sardinijo ali pa labodi, ki zdaj plavajo po čistejših vodnih kanalih v Benetkah, so se prebudile tudi ideje o sobivanju z divjimi živalmi in o trajnostnem načinu življenja, ki bi lahko predstavljala našo “novo normalnost”. Pri Nuvolari Lenardu so se odločili, da klasičen vodni taksi v Benetkah postane bolj trajnosten, zato je tehnologija zasnovana tako, da pomaga ohranjati zgodovinsko mesto in njegov ekosistem.

Da bi zmanjšali vpliv na okolje, so vodni taksi Nuvolari Lenard Thunder zasnovali kot “zeleno luksuzno plovilo”. Pri majhnih hitrostih po beneških kanalih ga bo poganjala izključno elektrika, zunaj mesta, na odprtih vodah, pri na primer hitri vožnji z letališča, pa dizelski motor. To bo dalo bateriji nekaj časa, da se spet napolni.

Sodobna tehnologija vodnega taksija je vpeta v tradicionalno estetiko. Elegantne, klasične linije, v celoti izdelane iz lesa, zrcalijo obliko in slog klasičnih beneških vodnih taksijev. Nova zasnova sicer v dolžino meri 9,2 metra in ustreza 14 potnikom. Po potrebi pa lahko taksi Nuvolari Lenar služi tudi kot limuzina, ki potnike zapelje do superjahte.

Galerija: Nuvolari Lenard Thunder

Nuvolari Lenard ThunderOdpri galerijo
Tesla Model S Shooting brake Tesla Model S Shooting Brake: sanje “eko metroseksualca” U-Boat Worx Nemo U-Boat Worx Nemo: mini podmornica za osebno rabo desert+race Formula 1 za leteče avtomobile: Airspeeder, prva serija dirk električnih letečih avtomobilov na svetu, prihaja še letos! Klassen x Dynamiq GTM 90 Klassen x Dynamiq GTM 90: elegantna jahta, ki te popelje naravnost v poletje · ·