Foto: Jackandjil
Utrip mesta · moda

Ležernost in pridih kul-a sta temeljni značilnosti sloga “model off duty”. Da bi delovale kot modeli, ki hitijo iz enega kastinga na drugega, izbirajmo med enostavnimi in funkcionalnimi modnimi kosi, osnovnimi barvami ter se izogibajmo pretiranemu kiču.

Na enem mestu smo zbrali nekaj najboljših nasvetov, z upoštevanjem katerih bomo v svojo garderobo vnesle prijetno ležernost in udobno nosljivost.
Foto: Jackandjil

1. Sposodimo si pri fantih

Tudi na moškem oddelku in v fantovi omari bomo našle kaj zase. Klasična bela srajca, udoben siv pulover z elegantnim V-izrezom in temno moder bomber so namreč kosi, ki jih lahko zaradi njihove brezčasnosti v svoji omari obdržimo za vedno.
Foto: Jackandjil

2. Nikoli ne oblecimo le enega sloja

Modeli slovijo po umetnosti slojenja oblačil. Najboljše mojstrice pod jakno iz jeansa skrivajo usnjen brezrokavnik, jopo, pulover, majico in še marsikaj. Z nekaj vaje bo uspelo tudi nam.

3. Izpopolnimo elegantno neurejen videz

Foto: Jackandjil
Modeli so si pri Francozinjah izposodili njihovo nonšalantnost, saj izgledajo kot, da jim ni mar kako so videti. Vsi vemo, da to še zdaleč ni res…

4. Ne bojmo se odštekanih kombinacij

Foto: Jackandjil
Živahne vzorce kombinirajmo z živahnimi vzorci. V kolikor menite, da se majice s cvetličnim potiskom nikakor ne poda na črtasto krilo, se namreč močno motite.

5. Temelj naše garderobe naj bodo osnovni kosi

“Basics” oziroma osnovni kosi so temelj garderobe vsakega modela, ki zaradi različnih prob in kastingov nima časa za premlevanje o kombiniranju oblačil. Jeans, bela majica, usnjena jakna in motoristični gležnarji so včasih resnično najboljša kombinacija.
Foto: Jackandjil

6. Pozabimo na pretirano dekliškost

Modelom je za volančke in rožnato malo mar. V kolikor oblečejo karkoli dekliškega, kos oblečejo v kombinaciji s klasičnimi in celo moško navdihnjenimi kosi. Pri izbiri oblačil nikoli ne pozabijo na obvezen pridih kul-a.

7. Usnjeni gležnarji so pri modelih obutev številka ena

Par udobnih gležnarjev z nizko peto se skriva v omari vsakega pravega modela.

V galeriji si oglejmo nekaj najboljših modnih kombinacij modelov “off duty”.

Odpri galerijo
Foto: Asos Moda na plaži – ključni modni trendi za letošnjo poletje Foto: Chapterfriday Obutev, ki bo vedno v modi cover-c-a-summer Vsak dan počitnice – C&A poletna počitniška kolekcija yingxi-zhou-facet-designboom01 Nenavadne origami torbice geometričnih oblik oblikovalke Yingxi Zhou · · ·