Obleka, ki varuje osebni prostor lastnika.
Utrip mesta · moda · V zraku · tehnologija

Kaj je to? Imamo in varujemo ga vsi, a nihče ga ne vidi? Če ste dejali osebni prostor, ste pravilno uganili. Osebni prostor je pojem, katerega meje postavljamo sami. Nekdo ima večjega, nekdo manjšega, v povprečju pa se razteza od 42 do 122 centimetrov okoli nas. To je tisti prostor, v katerega drugih ne sprejemamo oz. sprejemamo le redke. Ljudje se po raziskavah sodeč zelo negativno odzovemo na tiste, ki vdrejo v naš osebi prostor. Če želite to preprečiti, si omislite nenavadno obleko modne oblikovale Anouk Wipprecht, ki z elektronskimi nožicami učinkovito odžene vsiljivce.

Osebni prostor imamo vsi. Je razdalja, na kateri se pogovarjamo z ljudmi na družabnem srečanju, na službenih in družbenih zabavah, na faksu … Na kakšen način smo ga pripravljeni braniti in kako prožen je, je stvar posameznika. Zadnje časa se dogaja, da ljudje nimajo meje in občutka, kar se tiče poseganja v človekov osebni prostor.

Če želite vsiljivce prestrašiti do te mere, da se vam ne bodo upali več približati na več kot meter, vam predlagamo, da si omislite obleko modno-tehnološke oblikovalke Anouk Wipprecht, visokotehnološko modno kreacijo iz najlona, ki uporablja Intelovo tehnologijo.

PREBERITE ŠE: Alfred Hitchcock – najbolje oblečene igralke v njegovih filmih

Obleka je kot prototip nastala že leta 2013. Vsebuje senzorje bližine in robotske roke, ki se odzovejo, ko senzorji zaznajo, da se nam je nekdo preveč približal in vdrl v naš osebni prostor.

Preveč radikalno ali edini način, da se znebimo vsiljivcev? Oglejte si, kako zadeva deluje v praksi (glej zgoraj).

Galerija – ženska obleka, ki varuje osebni prostor:

Obleka, ki varuje osebni prostor lastnika.Odpri galerijo

cover-1000-500-adidas Adidas Originals Tubular: zunaj so novi modeli udarne kolekcije superg Obupni puloverji iz osemdesetih Grozni puloverji iz osemdesetih, ki se nikoli ne smejo vrniti v modo So to najbolj ljubke torbice, ki ste jih kadarkoli videli? Challky - kratka majica z ustvarjalno površino Challky: majica s ‘tablo’, po kateri lahko rišete in pišete · · · ·