Oboževalci Harryja Potterja se boste odslej z magično palico lahko naučili kodiranja.
V zraku · tehnologija

Magična palica ni samo izmišljen predmet, temveč ga boste največji ljubitelji Harryja Potterja lahko tudi uporabljali. Zabave ne bo primanjkovalo, pa tudi naučili se boste kodiranja. Wingardium Leviosa!

Tehnološka podjetja zares znova in znova presenečajo. Londonski startup Kano je včeraj napovedal izid brezžične magične palice, s katero se boste lahko naučili kodiranja. Preden začnete palico uporabljati, jo boste seveda morali sestaviti, ta pa ima magnetometer, pospeševalnik in žiroskop, ki omogočajo, da je vaš premik roke s palico zaznan tudi na zaslonu.

V sodelovanju z Warner Brosom je Kano naredil aplikacijo Kano world z več kot 70 izzivi, ki jo naložite na Mac, računalnik, iPad ali Android tablični računalnik in jo povežete s palico. Izzivi so oblikovani tako, da se lahko naučite osnov kodiranja.

Na spletni platformi Kano world boste lahko z drugimi uporabniki delili svoje delo, videli njihovo ali pa se zabavali z uroki. Kodirni komplet Harry Potter Kano je prvi tak izdelek, ki združuje znanost, tehnologijo, inženirstvo in matematiko.

Prvega oktobra bodo komplet lahko dobili ljubitelji Harryja Potterja v ZDA, Kanadi, Združenem kraljestvu, Avstraliji in Novi Zelandiji za 99,99 ameriških dolarjev (preračunano 86 evrov). Bi ga imeli tudi vi?

Move Mirror: Googlov novi eksperiment, s katerim si boste lahko krajšali čas. Move Mirror: Googlov novi eksperiment, s katerim si boste lahko krajšali čas facebook-banner-2.0 Facebook predstavil obogateno resničnost (AR) in druga nova orodja Tablico lahko uporabite skupaj s tipkovnico ali brez nje. Microsoftov Surface Go je manjši brat modela Surface Pro rawpixel-442649-unsplash 1 na 10 milenijcev bi raje izgubil prst kot telefon. Ste zasvojeni tudi vi? · · · ·