Tuhura_03_gallery
Utrip mesta · mobilno

Ocenaco je razkril svojo najnovejšo, 115 metrov dolgo konceptno megajahto. Razvita je bila v sodelovanju z oblikovalskim studiem Lobanov, notranjim oblikovalcem Achillom Salvagnijem in pomorskim arhitektom BMT Nigel Gee. Njena podoba nas popelje nazaj v preteklost, v obdobje, ki ga že davno ni več. Jahta ima obliko zgodnjega kanuja, ki so ga pred stoletji uporabljala domorodna plemena. Zgledovanje po primitivnih kulturah v človeku vzbudi čut za raziskovanje in odkrivanje.

Oceanco Tuhura navdih za svoj notranji dizajn jemlje iz naravnega okolja vzhodne Azije in tihomorskih otokov. Achille Salvagni razlaga notranjost kot nekakšen tikov habitat, kjer so tla, stene in celo strop odeti v ta prestižni les. Celotno podobo popestrijo tla v stilu tatamija in naravni okrasni elementi iz bakra in železa. Lobanovo zunanje oblikovanje je prilagodljivo in tako si lahko omislite jahto v dolžini od 80 do 120 metrov. Tuhurin trup in pogonski sistem sta bila razvita v sodelovanju s pomorskim inženiringom BMT. Preprosta oblika kanuja pripomore k majhnemu uporu in izredni okretnosti v vodi. S hibridnim pogonskim sistemom lahko Tuhura doseže hitrost 18 vozlov.

Trup sestavlja kopica oken, ki so narejena s pomočjo napredne tehnike. Ta ima zunanji del stekla prekrit z nešteto pikami, ki omogočajo oknu, da je z notranje strani popolnoma prozorno, z zunanje strani pa deluje kot del trupa, na katerem ni ne duha ne sluha o oknih. Iz steklenih površin je narejena tudi struktura na vrhu jahte. Oceanco Tuhura je megajahta, namenjena dinamičnemu lastniku. Njene glavne karakteristike so mir in spokojnost, zaradi katerih se čas, preživet na jahti, skorajda ustavi. Mehko dinamiko je moč opaziti skozi nešteto primitivnih oblik in vzorcev, ki jih najdemo povsod v notranjosti te luksuzne jahte.

Galerija – Jahta Oceanco Tuhura

Jahta Oceanco TuhuraOdpri galerijo
ABT Audi RS4-R ABT Audi RS4-R: 523 konjev za karavanske navdušence Cupra e-Racer Cupra e-Racer: pravi električni dirkalnik MINI_2 MINI “Ujemi-me-če-moreš” tedni ChassingTheDuck Foiler The Flying Yacht: “leti” visoko nad valovi · · · ·