Atari2600a
V zraku · buzz buzz

Tehnološki napredek žre lastne otroke. Z vezji prepredene naprave prihajajo in odhajajo iz našega življenja. Nekatere so naokoli le kratek čas in hitro zdrsnejo s spomina, spet nekaterim uspe razvozlati formulo preživetja in doživijo lepo starost, hkrati pa živijo z nami tudi, ko se umaknejo mlajšim, lepšim in boljšim. Nekaj takih, ki so globoko zasidrana v naših srcih, smo zbrali v fotogaleriji.

Danes pomeni staviti na tehnološki izdelek kot staviti na konja na konjski dirki. Izid je negotov. Ljudje imamo namreč tono izbire, zato uspe le najboljšim, pa tudi tem se kdaj pripeti kak ponesrečen ”nastop”.

PREBERITE ŠE: Tiho slovo Applovega mp3 predvajalnika iPod Classic

Računalniška/mobilna tehnologija nas na ravni osebne uporabe zdaj razvaja že kar lep čas in logično se je na tej poti nabralo kar nekaj naprav, na katere smo se tudi čustveno navezali. Mogoče danes res telefone menjamo kot srajce, toda včasih smo z njimi stkali bolj globoke vezi in jih nismo tako zlahka zamenjali za mlajše in lepše. Bili so kot tista ena majica, ki jo nosimo že sto let in jo še vedno hranimo v omari. Verjetno boste težko našli vaš prejšnji telefon, medtem ko imate Game Boy še vedno v predalu. To samo kaže, kako se odnosi do naprav spreminja, ne toliko, ker bi bile tiste nekdanje toliko boljše, pač pa ker se danes vse vrti samo okoli njih. Takrat so bile redke, nekaj posebnega, danes so nuja. Morda je sledeče povozil čas, a praznine, ki je nastala po njihovem umiku, ne bodo nikoli mogli zapolniti njihovi potomci.

Nedavno smo pisali o slovesu iPoda Classica, tokrat pa si poglejmo še nekatere druge naprave od katerih smo se poslovili s težkim srcem. Se bo na ta seznam prebil tudi iPod?

Sega Game Gear in Nintendin Game Boy sta nekoč bila bitko kot danes Apple in Samsung.Odpri galerijo

1234 16 oglasov, ki so se znašli na napačnem mestu ob napačnem času blatina Vzglavne blazine z motivi iz filmskih grozljivk. Pa sladke sanje! maxresdefault Kaj se zgodi, ko moški prvič poskusijo žensko spodnje perilo? 0000059322_20090803130927 Kako biti gentleman v 21. stoletju ·