cover_lesene_skulpture
V zraku · buzz buzz

Avstralski ustvarjalec Paul Kaptein skozi osupljive, ročno izklesane lesene skulpture raziskuje pomen sedanjosti kot posledice preteklosti in priložnosti za prihodnost. Njegova dela se tako skozi ekspresijo podob sodobne družbe poigravajo s percepcijo opazovalca, ki ostaja nekje vmes – med realnostjo in fikcijo.

Kot pravi sam, je les odlična platforma za raziskovanje tovrstnih tematik, saj poseduje vse tri dimenzije časa. Hkrati Paul Kaptein les doživlja kot primaren primer materiala, sestavljen iz večjega negativnega prostora. Za njegovo ustvarjalno noto razmisleka o percepciji resničnega leži teorija o praznini (suntaya), pogosto obravnavana kot črna luknja, odprtina, kar je moč opaziti tudi skozi njegove izjemne skulpture.

Odpri galerijo
treeson01 Okolju prijazna plastenka in voda združeni v eno floating-skate-ramp-1 Plavajoča skate rampa – sanje vsakega skaterja prikazna Delujoča tipkovnica, narejena iz Lego kock Mick in Bianca Jagger. Foto: Miista Drzne lepotice, ki so jih ljubili najbolj slavni rockerji · ·