Ljubezenski napoj
V zraku · buzz buzz

Moške privlačne naredijo številne reči, od videza in obleke do obnašanja in poklica. Nemški raziskovalci pa so zdaj odkrili še čarobno formulo, ki moške pri ženskah naredi 15 odstotkov privlačnejše! Ne gre za ljubezenski napoj, temveč za ljubezensko razpršilo za nos. In kaj je skrivna sestavina? Hormon oksitocin, znan tudi kot hormon ljubezni.

Nemški raziskovalci so odkrili ”ljubezenski napoj”, ki moške naredi 15 odstotkov privlačnejše. Razpršilo za nos posnema hormon oksitocin, ki mu pravimo tudi hormon ljubezni in ima najrazličnejše duševne učinke, na primer ljubezen, užitek, navezanost in sproščenost, umirjenost, zaupanje, povezovanje in dojenje, sprošča pa se med spolnim odnosom in orgazmom. Raziskovalci univerze v Bonnu so raziskali, kako oksitocinu podobne kemikalije vplivajo na to, kako privlačen se moški zdi ženskam. Zbrali so 40 žensk v dvajsetih letih, strastno zaljubljenih v svoje partnerje. Polovica je dobila razpršilo, ki je vsebovalo sintetični oksitocin, druge pa placebo.

PREBERITE ŠE: Resnična lepota je brezčasna: starejše dame, ki se starajo v slogu

Da bi preizkusili učinke ”ljubezenske droge”, so ženskam pokazali fotografije moških, tudi njihovih partnerjev, in želeli, da ocenijo stopnjo njihove privlačnosti. Tiste, ki so ”vzele” razpršilo za nos s sintetičnim oksitocinom, so moške prepoznale za 15 odstotkov privlačnejše kot ženske, ki so vzele placebo; pri teh spremembe ni bilo zaznati. Kdaj, če sploh, bo sprej v prosti prodaji, še ni znano.

Cedijo se jim sline: 10 moških poklicev, ki so ženskam najprivlačnejši Cedijo se jim sline: 10 moških poklicev, ki so ženskam najprivlačnejši Mikrovalnovna pečica Gorenje Ora Ito v filmu Marsovec Slovensko znanje na Marsu! PicMonkey Collage Resnična lepota je brezčasna: starejše dame, ki se starajo v slogu Lepota peg #Freckles: pegice v vsej svoji lepoti