Off-White x Converse Chuck Taylor All Star
Utrip mesta · moda

Redki so ljudje, ki v svoji omari nimajo vsaj enega para superg All Stars. Priljubljene allstarke so izšle leta 1917 in vse do danes se njihov videz ni spremenil. Lahko pa zato kmalu pričakujemo novo različico v prav posebni preobleki.

Sprva se je pričakovalo, da bo interpretacija legendarnega modela Chuck Taylor All Star izdana v sklopu kolekcije The Ten, ki jo je Nike pripravil v sodelovanju z blagovno znamko Off-White, ki je v lasti gansko-ameriškega oblikovalca Virgila Abloha. To se ni zgodilo, bo pa zato edinstvena različica kultne obutve luč sveta uzrla kmalu.

Virgil Abloh je klasičnim copatom dodal nekaj modernega pridiha. Največ pozornosti je vzbudil z napisom “vulcanized”, ki ga je moč opaziti na stranskem delu gumijastega podplata. Beseda predstavlja postopek, pri katerem z žveplom in vročino obdelajo gumo. S tem se doseže boljša učinkovitost, prožnost in trpežnost materiala.

Z manjšo velikostjo pisave je natisnjena beseda “shoelaces”, ki v prevodu pomeni vezalke. Na vezalke je sicer pripeta rdeča kabelska kravata. Ustvarjalci seveda niso pozabili niti na slavni logotip znamke Converse, ki ga lahko najdemo na zdaj že običajnem mestu.

Superge kupcem za zdaj še niso na voljo. Prav tako še ni znano, koliko bo treba zanje odšteti.

Galerija – Off-White x Converse Chuck Taylor All Star

Off-White x Converse Chuck Taylor All StarOdpri galerijo
Sandali Eclipse Sandali Eclipse: postanite zvezda na plaži! Adidas Trimm Star Adidas Trimm Star: v spomin na leto 1971 GumShoe Gumshoe & Amsterdam: Te superge so narejene iz recikliranega žvečilnega gumija 1b8e2deb689297861366a9a8514714cf Top 12: natikači za letošnje poletje · · · ·