Plavalni bazen kar kliče k sprostitvi.
Utrip mesta · arhitektura

Delavno okolje, ki se staplja s prostočasnimi aktivnostmi resnično postaja novi življenjski standard. To dokazuje tudi podjetje v Avstriji, ki je pred kratkim odprlo pisarno Office off, v kateri so uslužbencem na voljo plezalna stena, plavalni bazen, kuhinja in celo vrt.

Večina ljudi v današnjem času preživi večji del dneva v pisarni, ki pa je (še) ne doživljamo kot bivanjsko okolje. V zadnjem času arhitekti namenjajo več pozornosti temu, da službeno okolje oblikujejo v bolj življenjskega – z dodajanjem rastlinja, igral in udobnih zof. Avtorji, dunajski arhitekturni biro Heri & Sally so stopili še korak dlje in z zasnovo popolnoma zabrisali mejo med delavnim in prostim časom. Že v sprejemnici naletimo na trinadstropno plezalno steno, prostori za sproščanje pa so razporejeni po celotni stavbi. Uslužbenci lahko med delavnim časom obiščejo telovadnico, kuhajo v priročni kuhinji ali pa si v spalni niši celo privoščijo popoldanski počitek. Pred stavbo Office off trenutno urejajo velik vrt, v katerem bodo kmalu prebivale tudi kokoši, ovce in race. Poleg svojih zanimivih funkcij je zgradba tudi trajnostno zasnovana, zgrajena je namreč iz naravnega lesa, na strehi ima sončne celice, se naravno hladi in ima zbiralnike za deževnico. Pričujoča zgradba je eden izmed boljših primerov tega, kako bomo živeli v prihodnosti!

PREBERITE ŠE: Dunajska hiška razvaja z udobnimi visečimi mrežami

Zanimiva zunanjost zgradbe. Odpri galerijo
Resort Kolpa. SoNo arhitekti, sinonim za sodobno slovensko arhitekturo Foto: california skateparks NIKE Templo Mayor: mehiški skejtpark predstavlja mokre sanje vsakega ljubitelja rolke Rob_Ley_Eskenazi-Hospital-interactive-sculpture-1 Garažna hiša: Interaktivna skulptura kot fasada 1 20 najbolj zanimivih notranjih dizajnov restavracij in barov po svetu