prikazha
V zraku · tehnologija · gadgeti

Onesnažen zrak in pesticidi že precej dolgo vplivajo na kakovost sadja in zelenjave. Vprašanje, kako zdrava je čisto vsaka zelenjava, ki jo zaužijemo, je zelo tehtno, saj strupi za zaščito pred škodljivci še zdaleč niso nedolžni, po nekaterih raziskavah so celo rakotvorni. Kaj storiti, da bomo lahko spet uživali popolnoma naravne jagode in solato?

Ogarden Indoor Farm je zagotovo eden od načinov. Gre namreč za nekakšno komoro, v kateri lahko naenkrat vzgojite do 100 rastlin. Zelenjava in zelišča so v Ogardnu razporejena po celi krogli oz. komori, ki se ves čas vrti. V sredini je nameščena žarnica, ki oskrbuje rastline s svetlobo, zalivanje z vodo pa je potrebno le nekajkrat tedensko. Za Ogarden Indoor Farm ponujajo tudi različna semena, od grškega origana pa do zelene solate. Seveda pa lahko uporabite tudi svoja. Pod komoro se nahaja še predalnik, v katerega lahko spravite potrebno orodje.

Z uporabo Ogardna naj bi okolju škodovali kar za 98 % manj kot z običajno pridelavo zelenjave. Narava nam, mi naravi. Tako bi moralo biti.

PREBERITE ŠE: PLAVAJOČI ZELENJAVNI VRT V NEW YORKU

Galerija slik: Ogarden Indoor Farm

Ogarden Indoor FarmOdpri galerijo
f.lashes: interaktivne LED-trepalnice f.lashes: interaktivne LED-trepalnice ZUS: pametni nadzornik pnevmatik ZUS: pametni nadzornik pnevmatik Dron ADII Airdog ADII: samostojni dron, ki vam sledi Norton-Core-6 Norton Core: najbolj ‘stajliš’ usmerjevalnik na svetu · · ·