CC5488C4-C47D-430A-B171165D8BDF5BD6_source
Utrip mesta · zdravje & lepota

Tudi vi radi stiskate tiste ‘črne ogrce’ na nosu? Ali veste, da jih sploh ne bi smeli? To namreč skoraj gotovo niso ogrci.

Če morda najdete sprostitev v stiskanju ‘ogrcev’ na nosu in tisti rumenkasti masi, ki se prikaže iz pore, je čas, da prenehate. To skoraj gotovo ni gnoj, ampak loj in lojnice, ki so za kožo še kako pomembne.
Večina od nas namreč misli, da ima na nosu ogrce, a pravzaprav gre le za vidne pore. Michelle Cashen iz lepotnega salona Privet Body v Nothing Hillu v Londonu je za Metro dejala: “Večkrat se srečujem s strankami, ki pravijo, da imajo na nosu nešteto ogrcev. Prižgem svojo lučko in pogledam, oluščim staro kožo in ugotovim, da sploh nimajo ogrcev, ampak pore oziroma lojnice.”

Te pa imajo nalogo, da na kožo spuščajo pomembna olja in jo tako vlažijo. Ko so napolnijo zaradi umazanije in onesnaženega okolja, se lahko zaprejo in spremenijo v ogrce. Redno umivanje in čiščenje obraza pa lahko to prepreči. Ogrci so tako veliko bolj črni kot pore in absolutno se bi morali izogibati stiskanju teh por.
“Če iztisnete svetlo rjavo snov oziroma snov v kremni barvi, potem ste stisnili poro, in ne ogrca. Zaradi razlogov zgoraj, te pomagajo pri vlaženju kože, zato bi jih morali pustiti pri miru. Kronično stiskanje por lahko zmanjša prožnost kože, kar lahko povzroči vidnejše pore,” še dodaja Cashen.


cover-alkoholna-rdecica Zaskrbljujoč razlog, zakaj nekateri ljudje postanejo rdeči ob pitju alkohola kaditi To je najboljši način za prenehanje kajenja … pravi znanost! shutterstock_370754951 6 načinov, kako se ubraniti pred prehladom in gripo Ljudje, rojeni v tem astrološkem znamenju, so najlepši Ljudje, rojeni v tem astrološkem znamenju, so najlepši · · · · ·