Johnny-English-3-1
Kulturni izbor · film

Filmski ustvarjalci nas iz meseca v mesec presenečajo s filmi različnih žanrov, a oktobra in novembra je izbor predstav kot pisan na kožo ‘temačnosti’, ki jo prinašajo jesenski dnevi. Noč čarovnic in Park groze bosta zagotovo vlila strah v kosti mnogim ljubiteljem srhljivk, tisti, ki imate radi bolj odštekan repertoar, pa počakajte na Johnnyja Englisha, ki se po dolgem predahu vrača na male zaslone.

Katerih 13 oktobrskih filmskih poslastic nikar ne zamudite?

Domišljijska pustolovščina
Hiša čarobne ure (The House with a Clock in Its Walls), 2018

Lewis se po izgubi staršev preseli v Michigan k svojem stricu Jonathanu. Že ob prihodu v skrivnostno hišo ugotovi, da je njegov stric vojvoda. V njegovi hiši pa se zdi, kot da stene tiktakajo. Lewis kmalu spozna, da zaspan videz njegovega novega mesta skriva čaroben svet čarovnikov in čarovnic, pošasti in ponovno prebujenih duhov mrtvih. Tako se začneta Lewis in stric soočati z Isaacom Izardom, zlobnim čarovnikom, ki je želel povzročiti apokalipso. Jima bo uspelo premagati zlobneža?

od 4. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Triler
Morilska mularija (Assassination Nation), 2018

Skupina srednješolskih prijateljic v majhnem mestu Salem živi povsem običajno najstniško življenje. Tako kot večina drugih so vpeta v življenje med vsakodnevnimi objavami, sebki, pogovori na družbenih omrežjih in zabavami. Ko nekega dne anonimni heker začne objavljati podrobnosti iz zasebnih življenj prebivalcev majhnega mesta, se hitro začne širiti panika in nastane kaos. Prebivalci se obrnejo drug proti drugemu, začne se lov na neusmiljenega hekerja, Lily in njene prijateljice pa bodo morale združiti svoje moči, če bodo hotele preživeti noč.

od 4. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Akcijska domišljijska pustolovščina
Venom, 2018

Najznamenitejši Marvelov protijunak si je po več letih nestrpnega čakanja končno zaslužil svoj film. Venom je bil ljubiteljem superjunakov doslej znan predvsem kot glavni negativec v filmih o Spider-Manu, kjer je bil kljub svoji duhovitosti in karizmi vedno potisnjen v ozadje. Toda letos bomo videli, da imajo tudi zlikovci dva obraza in da se za najhujšim negativcem včasih skriva velik junak.

od 4. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Glasbena romantična drama
Zvezda je rojena (A Star Is Born), 2018

Izkušen glasbenik Jackson Mainea odkrije mlado umetnico Ally (Lady Gaga) in se vanjo zaljubi. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, vendar jo Jackson prepriča, naj nadaljuje. Ker pa se sam bori z lastnimi demoni, njun odnos ob njenem kariernem vzponu začne razpadati.

od 4. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Animirana družinska pustolovščina
Mala noga (Smallfoot), 2018

Mladi jeti nekega dne naleti na nekaj, za kar je mislil, da ne obstaja – človeka. Novica o tej mali nogi pretrese celotno skupnost jetijev in jih požene v panično ugibanje, kaj vse še utegne obstajati zunaj njihove zasnežene vasice. »Svet je skrivnostno mesto. Obstajajo lepote narave, ki čakajo, da jih odkrijejo tisti, ki si drznejo gledati.«

od 11. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Biografska drama
Prvi človek (First Man), 2018

Biografska drama predstavlja življenje astronavta Neila Armstronga in legendarno vesoljsko misijo, s katero je Armstrong postal svetovno znan, saj je 20. julija 1969 postal prvi človek, ki je stopil na Luno. Film bo odkrival, kako visoki so bili stroški in žrtvovanje – pri Armstrongu in narodu – v eni najnevarnejših misij v zgodovini človeštva.

od 11. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Triler
Težave v motelu El Royale (Bad Times at the El Royale), 2018

Sedem neznancev, vsak s svojo skrivnostjo, se sreča v El Royalu – zapuščenem motelu s temno preteklostjo, ki leži med Nevado in Kalifornijo. Kmalu po prihodu v hotel se začnejo dogajati nenavadne stvari – neke usodne noči pa vsak izmed njih dobi zadnjo možnost odrešitve, preden se zgodi pekel. Kaj bodo izbrali?

od 11. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Komedija
Johnny English spet v akciji (Johnny English 3), 2018

Po kibernetskem napadu na bazo, v kateri so shranjeni podatki o vseh aktivnih agentih, se najbolj neroden vohun v Združenem kraljestvu prebudi iz dolgega spanca. Najti mora hekerja, ki je do dokumentov prišel, a ker dolga leta ni bil na tekočem z novostmi in tehnologijami, pa tudi sicer je znan po tem, da ni preveč vešč in spreten, se poda v zanj popolnoma nov svet – premagati mora vse izzive sodobne tehnologije, da bo njegova misija lahko uspešna.

od 18. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Drama
Posledice, 2018

18-letni Andrej je zaradi svojega težavnega vedenja poslan v vzgojni zavod za mladino, kjer spozna Željka, neformalnega vodjo tamkajšnjih gojencev. Ko odkrije Andrejevo skrivnost, ga začne Željko kmalu izkoriščati v svoj prid. Andrej je tako kmalu postavljen pred preizkušnjo odgovornosti in ohranjanja svoje moralne integritete. Odločiti se mora med Željkom in njegovim divjim življenjem ter tem, kako ostati zvest samemu sebi.

od 18. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Drama
Sodnica (The Children Act), 2018

Fiona Maye je ugledna angleška sodnica, ki se ukvarja z zahtevnimi primeri družinskega prava. Njena predanost delu pa terja svoj davek, saj jo mož zapusti, ona pa se v iskanju stabilnosti še bolj posveti sodniškemu delu. Tako dobi primer mladoletnega fanta Adama, ki zaradi verskih razlogov zavrača transfuzijo krvi, ki bi mu rešila življenje. Obišče ga v bolnici, njen obisk pa močno vpliva na oba in med njima se začne tkati čustvena vez, ki se ji Fiona poskuša izogniti. Ji bo uspelo?

od 18. oktobra / Kolosej

Animirana družinska komedija
Luis in vesoljčki (Luis & the Alien), 2018

12-letni fant Luis Sonntag živi z očetom Arminom, ki je kot ufolog obseden z raziskovanjem neznanih letečih predmetov. Oče izumlja napravice, ki bi preprečile prihod nepovabljenih bitij, Luis pa se počuti zelo osamljenega. Tik pred pomembnih preobratom v njegovem življenju sreča tri zelena bitja, ki so se odločila, da obiščejo Zemljo. Luis in vesoljčki postanejo prijatelji, ki si pomagajo pri problemih, a na tej drzni misiji jim neverjetne moči povzročajo težave.

od 25. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Grozljivka
Noč čarovnic (Halloween), 2018

Zgodba o morilskem pohodu, ki se je zgodil leta 1978, še zmeraj buri duhove. Laurie Strode se bo končno soočila z Michaelom Myersom, zamaskiranim moškim, ki jo je preganjal, vse odkar je komaj ušla njegovemu morilskemu pohodu na noč čarovnic.

od 25. oktobra / Kolosej, Cineplexx

Grozljivka
Park groze (Hell Fest), 2018

Študentka Natalie obišče najboljšo prijateljico iz otroštva Brooke in njeno sostanovalko Taylor. Ker je noč čarovnic, se dekleta odpravijo v zabaviščni park Hell fest. Tam jih čaka prava pravcata resnična groza – maskirani serijski morilec spremeni gledališki zabaviščni park v svoje osebno igrišče in terorizira obiskovalce tako, da je vse skupaj videti, kot da je njegovo početje del šova.

od 25. oktobra / Kolosej, Cineplexx


ApostleTrailer Apostle, novi krvav film, ki prihaja na Netflix, je že zdaj oklican za “resnično osupljivega” you-lifetime-series-1014x570 Kritiki izbrali 10 novih serij, ki so to jesen definitivno vredne tvoje pozornosti g-pte70- 2018-0267 Nagrade emmy 2018: zmagovalci 70. podelitve televizijskih oskarjev tmp_dtGlEc_5dfac92af2d40a0d_ASIB-03547rv3 Posnetek iz filma Zvezda je rojena z Lady Gaga te bo čisto prevzel · · · · ·