Olympus Air A01
V zraku · tehnologija · gadgeti

Olympus Air A01 je fotoaparat brez zaslona, ki ”spregleda”, ko nanj pričvrstimo pametni telefon. Na las je podoben objektivu, ki je namenjen fotoaparatu z izmenljivimi objektivi, le da ima v cilindru tudi tipalo in ostalo potrebno elektroniko. Funkcijo ”bodyja” v tem primeru prevzame pametni telefon, ki tako dobiva moč vrhunskega fotoaparata z nešteto opcijami, ki so dostopne prek aplikacij.

Olympus Air A01, fotoaparat brez zaslona, je rešitev za eno najdlje trajajočih težav pametnih telefonov, ki imajo sicer za sabo že kar nekaj poskusov, kako vase spraviti dober fotoaparat z zumom. Večina poskusov se je dogajala znotraj telefona, prvi pa je zunanjo enoto predstavil Sony (QX serija). Po poporodnih krčih je Sonyju uspel veliki met s QX1, svoje pa je zdaj na tem področju pristavil še drugi Japonec, Olympus. Tudi 147-gramski Air A01 s formatom mikro 4/3 si je za partnerja izbral pametne telefone, ki odlično nadomeščajo zaslone fotoaparatov, saj imajo telefoni boljše kot večina le-teh.

PREBERITE ŠE: The Parrot – ”trotl” boben, ki uporablja pametni telefon in DSLR fotoaparat

Kaj pa tipalo in elektronika? To se je preselilo v cilinder, tako da Air A01 nosi vso breme kvalitete. S tem so tako tudi pametni telefoni dobili sposobnost vrhunskih fotografij, uporabniška izkušnja pa je zaradi pripadajočih aplikacij, ki ponujajo številne funkcije, na mnogo višjem nivoju. Ponaša se tipalom s 16 milijoni točk, hitrostjo zaklopa 1/16000 s in 3X digitalnim zumom. Upravlja se ga preko pametnega telefona- od proženja, manipulacij s fotografijami, do objavljanja na spletu. Na voljo bo v beli in črni barvi. V prodajo gre 6. marca, a sprva le na Japonskem. Trgovec se mu bo odpovedal, če mu boste v roke pomolili 250 evrov.

En klik za še bolj kvaliteten ''klik''.Odpri galerijo

Polnilec Nokia DT-903 dobite v treh različnih barvah. Nokia DT-903: Microsoftov svetleči brezžični polnilec Pametne slušalke Pametne slušalke “Glow”, ki svetijo v temi – na Kickstarterju 20141014145917-74 2 Apple Watch – pametna ročna ura v prodaji od aprila 2015 leaf_broochi Bellabeat Leaf: pametni nakit za reproduktivno zdravje žensk ·