cover-porstche-911-gts22
Utrip mesta · mobilno

Za tiste, ki jim je porsche 918 spyder predrag, a si vseeno želijo ekskluzivnega”porscha”, potem je omejena serija porsche 911 GTS club coupe kot nalašč zanj(o). Različico so Nemci pripravili v obeležitev 60. obletnice udejstvovanja na “novi celini”, kjer bo 59 primerkov (plus eden, ki je rezerviran za porsche club america – PCA) tega ekskluzivnega športnega kupeja tudi naprodaj.

Prepoznati jih bo mogoče po posebni Club Blau modri barvi, ki so jo pri tej znamki namenili zgolj temu modelu, drugače pa gre za enak model oz. različico kot pri zadnjem pogonskem 911 GTS. O tem priča tudi dejstvo, da se v zadku vrti enako zmogljivi 3,8-litrski bokserski V6, ki razvije 316 kW ali 430 KM, ki je (lahko) zvezan tako z osnovnim sedemstopenjskim ročnim menjalnikom, kot odlično in največkrat zaželjeno PDK prestavno avtomatiko.

Del serijske opreme pri omejeni seriji je tudi sport design paket, ki naredi zunanjost še za ščepec bolj strupeno, drugačni pa so tudi stranski ogledali, večji je zadnji spojler, med blatniki pa so serijska 20-palčna dvobarvna visoko lesketajoča sport platišča. Med manj opaznimi dodatki so tudi športne na črno ozadje postavljene biksenonske luči, enak motiv pa zasledujejo tudi zadnje luči v LED tehniki.

V notranjosti poglede nase vabijo kontrastni rdeči šivi, posuti po celotni potniški kabini, več je tudi karbonskih vstavkov ter napisov različice GTS club coupe. Na sredinskem naslonu za roke, pa je odtisnjen logo 60, pred sopotnikom pa posebna ploščica v obeležitev posebne serije in mejnika na ZDA trgih.

Na seznamu doplačil pa najdemo tudi posebno prekrivalo za avtomobil, na željo stranke pa ključ vozila odenejo v enako barvo kot je odeta karoserija, predpražniki pa lahko dobijo usnjeno obrobo in dvobarvni (rdeče, moder) šiv.

PREBERITE ŠEPorsche 911 dobil različico GTS, kot zapolnitev praznine med carrero S in GT3

Cene za porsche 911 GTS Club Coupe se pričnejo pri 136 dolarskih tisočakih, kar je dobrih dvajset tisočakov več kot pri “navadnem” 911 GTS coupe, kljub temu pa verjamem, da bodo hitro pošli.

Porsche 911 GTS Club Coupe si oglejte v galeriji

porsche 911 GTS Club CoupeOdpri galerijo
f2 Formula 1: Alonso in Button v parodiji filma Nazaj v prihodnost Renault twingo Test: Renault twingo – igračka zanjo in zanj Mitsubishi Mitsubishi space star – nova svetla mestna zvezda alfa_romeo_gulia_2 Alfa Romeo poleti 2015 z Giulio na pota stare slave