OnePlus 2
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Čeprav ima evropski trg, ko gre za ”kitajsko robo” na področju mobilne tehnologije še kar nekaj zadržkov, pa to ne velja za pametne telefone še ne dve leti starega kitajskega zagonskega podjetja OnePlus, ki je sprva navdušil z modelom OnePlus, zdaj pa prihaja njegov naslednik, ki si nadeja podobnega uspeha kot predhodnik, ki v očeh strokovnjakov veljal za enega najboljših. OnePlus 2 bo zadovoljil tudi najzahtevnejše uporabnike, a glavna konkurenčna prednost najbolj pričakovanega Androida leta 2015 je cena, saj morate za podobne specifikacije sicer pogledati precej globje v denarnico.

Piše se leto 1982. Skladba ”Come On Eileen” je pravkar izšla in se kot nora vrti na vseh radijskih postajah in zabavah. Noben še ni slišal za vas, zdaj pa ste kar naenkrat povsod. Super, postali ste slavni, toda nekje v zadnjih možganih se poraja vprašanje, ‘Kako bomo presegli tak uspeh?’ Na tem mestu se trenutno nahaja OnePlus, ki pa želi biti več kot le muha enodnevnica.

PREBERITE ŠE: Vrhunski pametni telefon za katerega še niste slišali – OnePlus One

Pametni telefon OnePlus 2 je zato zadevo zastavil zelo ambiciozno in po okusu najzahtevnejših uporabnikov, ki pa jim ni do tega, da bi odšteli 700 evrov za pametni telefon. Za preračunanih 300 oziroma 355 evrov (za inačico s 16 GB in 64 GB prostora) boste tako dobili noro dober telefon s 5,5-palčnim zaslonom ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk, ki ga bo poganjal 4-jedrni procesor Snapdragon 810 na katerem bo naložen mobilni operacijski sistem Android Oxygen, ki bazira na OS Android 5.1. Lollipop.

Pri operacijah bo procesorju pomagalo 3 oziroma 4 GB RAM-a (odvisno od omenjenih različic), za fotografije in videe pa bosta skrbela fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk z dvojno LED bliskavico, s hitro f/2 zaslonko in optičnim ter laserskim samodejnim ostrenjem ter prednja kamera, s 5 tisoč MP.

Glede na predhodnika je ”ojačala” tudi baterija, ki se lahko pohvali s 3300 mAh, kar bi vas moralo varno prepeljati čez dan. Telefon ima tudi skener prstnih odtisov, prostor za dve SIM kartici in ”uniseks” vmesnik USB Type-C (USB 3.1), treba pa je poudariti, da podobno kot iPhone nima prostora za pomnilniško kartico microSD. Prve kupce po svetu bo dosegel že 11. avgusta 2015.

OnePlus 2Odpri galerijo
Marshall London Marshall London je prvi rock’n’roll telefon na svetu Pametni telefon Commodore PET Commodore je nazaj! Kot pametni telefon PET. Pametni telefon Samsung Galaxy A8 Samsung Galaxy A8 je najtanjši Samsungov pametni telefon do sedaj Pametni telefon Asus ZenFone 2 Test: Asus ZenFone 2 – prvi pametni telefon s 4 GB delovnega spomina · ·