Pametni dežnik OOmbrella
Utrip mesta · dom

OOmbrella je prvi pametni dežnik na svetu. Z elektroniko je opremljen v ročaju. Dežnik zagonskega podjetja Wezzoo lastniku pošilja vremenska obvestila za okolico, ga obvesti, če ga je kje pozabil, če ga je pustil doma, ko je vremenska napoved slaba, in deli podatke z drugimi uporabniki OOmbrelle.

Oombrela je prvi pametni dežnik na svetu. V ročaju ima vgrajena tipala in elektroniko, ki uporabnika prek pametnega telefona, s katerim se brezžično poveže, zalaga z obvestili o slabem vremenu. Vseskozi je namreč ”na zvezi” z meteorološkimi postajami in uporabnika vnaprej obvesti o morebitnem nalivu. Podatke deli tudi z drugimi uporabniki. Če vas je strah, da ga boste kje pozabili, je to odveč, kajti dežnik lastnika opozori, da ga je pustil za sabo. Kar je res priročno, če pomislimo, koliko dežnikov smo v življenju že pozabili. Prav tako vas opozori, če se od doma odpravite brez njega, napoved pa ni najbolj obetavna.

PREBERITE ŠE: Cypress: trpežen dežnik, ki je zadnji dežnik, ki ga bomo kupili

Zagonsko podjetje Wezzoo bo dežnik OOmbrella kmalu poslalo na platformo za množično financiranje Kickstarter, kjer bodo naročila prav gotovo deževala kot nora.

Pametni dežnik OOmbrellaOdpri galerijo
Pregrešno drago najemniško stanovanje v Londonu. Je to najdražje najemniško stanovanje na svetu? Stol iz zlata Zlat naslonjač v obliki lobanje za pol milijona dolarjev! PicMonkey Collage1 Trendi za dom 2016 Jedilni seti Star Wars Star Wars jedilni servis, pribor in pogrinjki ·