Opazite "nagca" na fotografiji?
V zraku · buzz buzz

Je Filippo Ioco pretental tudi vas? Če malce bolj napnete oči, boste ugotovili, da te fotografije niso le slikoviti prizori pokrajine, ampak vsebujejo ”vsiljivca”- nagca. Te je švicarski umetnik z uporabo barv za poslikavo, pigmenta, gline, blata in zemlje spretno zlil z naravo. Tako zelo, da vas teh fotografij ne bi bilo sram kazati otroku.

Običajno gola telesa takoj ujamejo naše oko, a ko jih v roke vzame švicarski umetnik Filippo Ioco, temu še zdaleč ni tako. Verjetno tudi sami na naslovni fotografiji sprva niste odkrili nič neobičajnega dokler niste prebrali za kaj se gre. Ioco je svoje gole modele namreč tako spretno zamaskiral, da so na fotografijah pokrajine domala neopazni in jih odkrijemo šele, ko si pejsaž ogledujemo nekaj časa.

PREBERITE ŠE: TED: parodija na TED-govore

Za poslikavo telesa in pripravo scene je 47-letni Švicar porabil od ene do osem ur, fotografije pa so bile posnete na različnih koncih sveta. Po Italiji (Sicilija), Združenih državah Amerike (San Juan Island National Historical Park, obala Point Dume-Zuma) in Portoriku (Cala Rossa) zdaj upa, da ga bo pot ponesla na Aljasko ali Antarktiko.

Opazite nagce na teh fotografijah?

Opazite "nagca" na fotografiji?Odpri galerijo

Tu si lahko ogledate še zamaskirane nagce Leonija Genéja in Joerga Duesterwalda:

MetamorphosisOdpri galerijo
Lesene skulpture živali izrezljane z motorno žago. Jürgen Lingl-Rebetez: umetnik z motorko Bizarne reči, ki jih počnejo pari, ki so že dolgo skupaj Bizarne stvari, ki jih počnejo pari, že dolgo v zvezi Patience - timelapse Evrope Patience: timelapse posnetek Evrope, ki vas bo popolnoma očaral Parodija na TED govore TED: parodija na TED-govore ·