Opel Grandland X
Utrip mesta · mobilno

Športni terenec Opel Grandland X je večji brat modela Opel Crossland X. Debitiral bo na jesenskem avtosalonu v Frankfurtu, da bomo nanj lažje počakali, pa je Opel že danes postregel s prvimi fotografijami tega osupljivo privlačnega športnega terenca, vedno pripravljenega za raziskovanje nečesa novega, najsi bo to v mestnem ali podeželskem okolju.

Športno-elegantni Opel Grandland X bo največji Oplov športni terenec. Križanec se z dolžino 4,48 metra umešča ob bok modelom, kot so Peugeot 3008 (z njim in prihajajočim Citroënom C5 Aircross si deli osnovo), Nissan Qashqai, Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan in Seat Ateca. Od Mokke X in Crosslanda X je daljši za 20 centimetrov.

Razpolaga s petimi sedeži (dodatno udobje potnikom zagotavlja medosna razdalja, ki znaša 2,67 metra, za še dodatno pa proti doplačilu poskrbijo dobro znani Oplovi ergonomski sedeži), prostornim prtljažnikom – na voljo bo 514 litrov osnovnega prtljažnega prostora, ki ga bo s podrtjem zadnje klopi mogoče povečati na 1652 litrov – in bogatim naborom (varnostno-asistenčne) opreme (komunikacijski sistem OnStar, radarski tempomat, parkirni pomočnik, kamera s 360-stopinjskim zajemom slike, zaznava utrujenosti voznika, zaznavanje pešcev s samodejnim zaviranjem v sili, ob doplačilu tudi nadzor oprijema), s katero prekipevajo najbolj aktualni avtomobili iz nemškega mesta Russelsheim.

PREBERITE ŠE: Škoda Vision E Coupe Crossover Concept – razgreta potniška kabina, kaj je to?

Predvidoma naj bi model Opel Grandland X gnali znani bencinski in dizelski motorji General Motorsa oz. koncerna PSA Peugeot Citroën. Na ceste bo zapeljal leta 2018, predstavlja pa se jeseni v Frankfurtu.

Galerija – SUV Opel Grandland X:

Opel Grandland XOdpri galerijo
Citroën C5 Aircross Citroën C5 Aircross: med vožnjo se boste počutili kot Aladin na lebdeči preprogi Koncept limuzine Mercedes-Benz razreda A Mercedes-Benz limuzina razreda A – to bo najcenejši Mercedes s kravato Škoda Vision E Coupe Crossover Concept Škoda Vision E Coupe Crossover Concept – razgreta potniška kabina, kaj je to? Audi E-tron Sportback Audi E-tron Sportback: Audijevo prihodnost je začrtal Slovenec · · · · · ·