ORA R1
Utrip mesta · mobilno

Kitajsko avtomobilsko podjetje Great Wall Motors je predstavilo najcenejši električni avtomobil na svetu, s tem pa želijo narediti pravo malo revolucijo v svetu elektrificiranih avtomobilov. Njihova hišna električna znamka ORA predstavlja sinonim za odprto, zanesljivo in alternativno prevozno sredstvo.

ORA R1 predstavlja povsem nov električni avtomobil, ki ob enkratnem polnjenju omogoča do 351 kilometrov dolgo pot, poganja pa ga elektromotor z močjo 35 kilovatov. In vse to je na voljo že med približno 7.650 in 9.950 evri. Tako ni nobenega dvoma, da gre zagotovo za najcenejši serijski avtomobil na svetu.

ORA je električna ‘podznamka’ kitajskega podjetja Great Wall Motors in bo zajemala večje število avtomobilov, ki bodo osnovani na podobni električni platformi. Tako imenovana ME platforma je namenjena električnim avtomobilom, zajema pa elektromotor, baterijski sklop, krmilno elektroniko in integracijo delovanja vseh treh med seboj povezanih sistemov. Platforma omogoča lahko in dolgotrajno izgradnjo, zahteva 16% manj prostora in 12% manjšo težo.

ORA želi z modelom R1 zagotoviti visoko vrednost, veliko prostora, pametno tehnologijo, varnost in visoko kakovost. R1 meri 3.495 X 1.660 X 1.560 mm in ponuja več prostora zaradi pametne razporeditve komponent. Varnost zagotavlja z več kot 60% trdnega jekla v sestavi svoje šasije. Dizajn je preprost, enostaven, edinstven in lahko bi rekli da celo ‘lušten’, saj enostavno ne moremo spregledat vpadljivih žarometov. ORA R1 se ponaša s sistemom z uporabo umetne inteligence, s katerim bomo lahko ‘zbudili’ avtomobil z uporabo fraze “Hello, ORA”. Pet različnih barv bo popestrilo možnosti individualizacije. Modelu R1 bodo sledili še drugi, če pa bo R1 kdaj na voljo v Evropi, pa v tem trenutku še ni znano.

Galerija slik: ORA R1

ORA R1Odpri galerijo

Aviar R67 Aviar R67: ruski električni športnik Qiantu Motor K50 Qiantu Motor K50: bo Tesla naposled dobila rivala? Lincoln Continental 80th Anniversary Edition Lincoln Continental 80th Anniversary Edition: posebna izdaja ob 80. obletnici rojstva MINI John Cooper Works MINI John Cooper Works: MINI ‘raketa’, ki je enako močna, a še bolj učinkovita · · · ·