junior-3
V zraku · buzz buzz

Za nekoga smeti, za drugega zaklad. Tako bi lahko dejali za rolice toaletnega papirja, katerim marsikdo danes vdahne drugo življenje. A le redki gredo tako daleč, da jih iz obskurnosti in straniščnega okolja dvignejo na raven umetnosti. Eden od njih je Junior Fritz Jacquet, ki jih je spremenil v origami obraze polne različnih mimik.

Francoski umetnik s papirjem Junior Fritz Jacquet, ki je navdih za ta projekt črpal v umetnosti origamijev, je vsak obraz izdelal oz. zmečkal iz ene same rolice toaletnega papirja. Te je nato premazal z lakom in različnimi pigmenti, da je poudaril ključne poteze.

PREBERITE ŠE: Likovna umetnost doživela hud udarec! Tu je boksar, ki namesto čopiča uporablja boksarske rokavice.

In ker papir prenese vse, tudi in predvsem nore ideje, to niso njegove edine papirnate stvaritve. Njegova kreativnost se namreč iskri tudi v številnih drugih celuloznih fasetah, ki jih najdete zbrane na njegovi Facebook strani.

Odpri galerijo

islande-2014-6 Dih jemajoče fotografije Islandije iz zraka buenos-aires Oda hišam: najbolj pisane fasade sveta Naslovna Slavni in njihovi duhovi, opa, dvojniki izpred desetletij insomnia Kako z enostavnimi nasveti do boljšega spanca · ·