OriginTreeHouse18
Utrip mesta · arhitektura

Hišica na drevesu so sanje vsakega otroka pa tudi odraslega, ki neguje svojega notranjega otroka. Kaj je lepšega kot splezati po deblu in se skriti v svet domišljije? Tovrstnih hišic je na pretek, a takšne zagotovo še nismo videli.

Arhitekti iz ateljeja LAVIT so oblikovali hišico na drevesu, ki po videzu spominja na gnezdo. Gre pravzaprav za hotelsko sobo, če smo natančni. Poimenovali so jo ORIGIN in je postavljena na okoli sto let star hrast na severu Francije.

Do hišice vodi viseči most, 10 metrov nad tlemi. Soba meri 23 m², sprejme pa lahko 2 gosta. Dvoje steklenih vrat se odpira v notranje prostore, v katerih so dnevni prostor, spalnica ter garderoba in kopalnica. Vsak prostor je opremljen z oknom, tako da lahko ves čas opazujete okolico. Notranje prostore osvetljuje tudi naravna svetloba, razmejujejo jih pa stene iz topola. Na strehi hišice je tudi terasa.

Ste sanjali prav tako?

Galerija: ORIGIN – hotelska soba v krošnji starega hrasta

ORIGIN – hotelska soba v krošnji starega hrastaOdpri galerijo
Najvišji ledeni stolp na svetu Najvišji ledeni stolp na svetu s posrečeno obliko je zrasel na Kitajskem gevora dubaj Hotel Gevora: najvišji hotel na svetu bo v Dubaju Hotel Plesnik, Logarska dolina: alpski ekološki velnes s čudovito arhitekturo Hotel Plesnik, Logarska dolina: alpski ekološki velnes s čudovito arhitekturo HBO Nordic poskrbel za ledeno Igro prestolov HBO Nordic poskrbel za ledeni hotel na temo Igre prestolov · · · ·