oskarji
V zraku · buzz buzz

Pred nekaj urami je sezona podelitev nagrad dosegla svoj vrhunec. V Los Angelesu so namreč podelili najbolj prestižne nagrade filmske akademije, oskarje. Podelitev je skozi večer s svojimi šalami znova popeljala komedijantka Ellen DeGeneres. Kdo pa so letošnji veliki zmagovalci?

Zlati kipci, ki si jih želijo vsi filmarji in igralci, so tokrat šli v roke velikih igralskih imen, kot je Cate Blanchett, ki je slavila v kategoriji za najboljšo žensko glavno vlogo. Igralki je oskarja prinesla njena vloga v drami Otožna Jasmine. Drugi veliki zmagovalec večera je po pričakovanjih postal Matthew McConaughey. S svojim nastopom v filmu Klub zdravja Dallas si je McConaughey vsekakor več kot zaslužil oskarja za najboljšo moško glavno vlogo.

Slavil je tudi njegov soigralec Jared Leto, ki je s kipcem za najboljšo moško stransko vlogo, postal del oskarjevske elite. V svojem sprejemnem govoru se je igralec in glasbenik zahvalil svoji mami, ki je bila tudi njegova spremljevalka ta večer. Lupita Nyong’o je še eno ime večera, ki ga bomo v prihodnosti zagotovo še veliko slišali. S svojo vlogo v filmu 12 let suženj je temnopolta igralka postala najboljša ženska igralka v stranski vlogi in tako premagala ostale nominiranke v kategoriji. 12 let suženj je tudi film, ki je zaključil veliki večer in bil izbran za najboljši film preteklega leta.

Omeniti velja tudi ime Alfonso Cuarón in njegov film Gravitacija, ki je med drugim slavil v kategorijah za najboljšega režiserja, najboljše zvočne učinke, najboljše urejanje zvoka, najboljše miksanje zvoka in kinematografije ter z osmimi nagradmi postal največji zmagovalec večera. Najlepši animirani film preteklega leta je postal Frozen, ki je bil izbran tudi za film z najboljšo skladbo Let it go.

86. podelitev nagrad oskar je poskrbela za kar nekaj presenečenj, čustvenih govorov zmagovalcev, nepozabnih glasbenih točk ter smeha. Ellen se je vsekakor znova odlično izkazala kot voditeljica, v svoj reportoar pa poleg šal dodala tudi najboljši ‘selfie’ do sedaj, na katerem ji družbo delajo zvezdniki, kot so Brad Pitt, Bradley Cooper, Lupita Nyong’o, Chaninng Tatum in mnogi drugi. Z njim ji je namreč uspelo za nekaj minut porušiti Twitter, viralen pa je v nekaj sekundah postal tudi posnetek, ko je Ellen med publiko poslala kose pice. Zabavno je bilo videti, kdo jo je vljudno odklonil in kdo je z veseljem po njej posegl. Na koncu je bil to zagotovo večer, ki se ga bodo mnogi spominjali še dolgo časa.

Odpri galerijo
200260582-001 Kako si polepšamo (ponedeljkova) jutra Najlepše minimalistične tetovaže islands-office-storage-unit-21 Multi funkcionalen pisarniški element, ki ga lahko zavrtite Kdo je pravi moški? · · · · · · · · · · · ·