PicMonkey Collage
Kulturni izbor · film

Na 87. podelitvi oskarjev bodo podelili oskarja tudi za najboljši celovečerni animirani film. Med nominirance so se letos uvrstili Big Hero 6, The Boxtrolls, How to train your dragon 2, Song of the Sea in The Tale of the Princess Kaguya.

1. Oskarji 2015: najboljši celovečerni animirani film 2015:

Big Hero 6 (2014)

Big Hero 6 je ameriška animirana superjunaška fantazijska komedija izpod rok Walt Disney Animation Studios in Walt Disney Pictures v režiji Dona Halla and Chrisa Williamsa. Film pripoveduje zgodbo o mladem čudežnem dečku Hiru Hamadi, ki ustvari superjunaka on ekipo, ki se bo borila proti maskiranemu nepridipravu. Glasove so za animirani film posodili Ryan Potter, Scott Adsit, Daniel Henney, T. J. Miller, Jamie Chung, Damon Wayans, Jr., Génesis Rodríguez, Maya Rudolph in James Cromwell.

2. Oskarji 2015: najboljši celovečerni animirani film 2015:

The Boxtrolls (2014)

The Boxtrolls je ameriška stop-motion animirana fantazijska komedija, ki temelji na romanu Here Be Monsters! avtorja Alana Snowa. Za režijo sta poskrbela Graham Annable in Anthony Stacchi, za produkcijo pa Laika. Film pripoveduje zgodbo o dečku, ki so ga vzgojili škatlarji – majhni škrati, ki zbirajo smeti. Deček poskuša škatlarje rešiti pred zatiralcem škodljivcev, Archibaldom Snatcherjem. Glasove so za animirani film posodili Isaac Hempstead-Wright, Ben Kingsley, Elle Fanning, Toni Collette, Jared Harris, Simon Pegg, Nick Frost, Richard Ayoade in Tracy Morgan.

PREBERITE ŠE: Oskarji 2015: najboljša igralka v stranski vlogi 2015

3. Oskarji 2015: najboljši celovečerni animirani film 2015:

How to Train Your Dragon 2 (2014)

How To Train Your Dragon 2 je ameriški animirani fantazijski film in temlji na knjižni seriji z istim imenom avtorice Cresside Cowell. Nadaljevanje animiranega filma How To Train Your Dragon je režiral Dean DeBlois. Film se dogaja pet let po prvem filmu in prikazuje Hiccupa in njegove prijatelje kot odrasle fante, ki končno spoznajo Hiccupovo mamo Valko ter Draga Bludvista, norca, ki želi osvojiti svet. Glasove so za animirani film posodili Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, T.J. Miller, Kristen Wiig, Cate Blanchett, Djimon Hounsou in Kit Harington.

4. Oskarji 2015: najboljši celovečerni animirani film 2015:

Song of the Sea (2014)

Song of the Sea je irski animirani fantazijski film, ki ga je režiral Tomm Moore, za produkcijo pa so poskrbeli pri Cartoon Saloon. Film pripoveduje zgodbo o starodavnem keltskem mitu ter se nanaša na dva otroka, Bena in Saoirse, ki živita z očetom v svetilniku ob morju po tem, ko jima je pred leti umrla mati in žena. Glasove so v animiranem filmu posodili David Rawle, Brendan Gleeson, Fionnula Flanagan, Lisa Hannigan, Lucy O’Connell, Jon Kenny, Pat Shortt, Colm Ó Snodaigh, Liam Hourican in Kevin Swierszcz.

PREBERITE ŠE: Oskarji 2015: najboljši igralec v stranski vlogi 2015

5. Oskarji 2015: najboljši celovečerni animirani film 2015:

The Tale of the Princess Kaguya (2013)

The Tale of the Princess Kaguya je japonska animirana fantazijska drama, ki jo je režiral Isao Takahata, za produkcijo pa so poskrbeli pri Studio Ghibli. Animirani film temelji na pravljici Bamboo Cutter. Film pripoveduje zgodbo miniaturni deklici, ki jo Sanuki no Miyatsuko nekega dne najde v bambusu. Vzame jo domov in skupaj z ženo Ono jo vzgojita ter poimenujeta “Princess” (Princesa). Glasove za animirani film so za angleško različico posodili Chloë Grace Moretz, Caitlyn Leone, Darren Criss, James Caan, Mary Steenburgen, Lucy Liu, Hynden Walch, James Marsden, Beau Bridges, Dean Cain, Oliver Platt, Daniel Dae Kim, George Segal, John Cho, Emily Bridges in Liam O’Brien.

PicMonkey Collage Oskarji 2015: najboljši igralec v stranski vlogi 2015 PicMonkey Collage Oskarji 2015: najboljša igralka v stranski vlogi 2015 fullwidth.db6598fa 2 Film: Najboljši zimski filmi vseh časov PicMonkey Collage Oskarji 2015: nominacije za najboljšo režijo 2015 · · · · · ·