Ostali boste lačni: v tem času ne smete naročiti pice!
V zraku · buzz buzz

Želodec vam kruli, spreminjate se v živčno razvalino, nestrpno čakate na naročeno pico, a dostave še kar ni. Verjetno ste oddali naročilo ob napačnem času.

Po dolgem delovnem dnevu prispete domov in ste lačni kot volk. Zadnja stvar, ki bi jo radi počeli, je kuhanje, zato naročite hrano. A ravno takrat, ko je lakota najhujša, je prihod hrane na vaš dom najpočasnejši. Znanstveniki odkrivajo, da je za to kriva napačna ura, ob kateri ste naročili pico.

Raziskovalci z Univerze v Aberdeenu so študirali vzorce naročanja hrane na spletu v Veliki Britaniji, Združenih državah Amerike, Kanadi, Avstraliji in Indiji ‒ ugotovili so, da sta v vseh državah najbolj neugodna časa za naročanje hitre hrane ob 19.00 in 2.00.

Smiselno je, da pice ne smete naročati ob sedmi uri uvečer, saj takrat ljudje hodijo domov z dela. Konica ob dveh zjutraj pa je izjemno zanimiva. Raziskovalci pravijo, da ob tej uri ljudje prihajajo z zabav in hrepenijo po prigrizku. A to ni glavni razlog, zakaj je takrat večji promet.

Pozni prigrizki so namreč pokazatelj, kako se je spremenila človekova biološka ura zaradi interneta. Potreba po energetskem ravnotežju se je namreč premaknila v pozen večerni čas, ko ljudje pozno v noč surfajo po spletu, so lačni in ob 2.00 tudi naročajo hitro hrano. Jo tudi vi?

Tekila čevlji, narejeni ob svetovnem dnevu tekile. Tekila čevlji so kot narejeni za žurerje, ki imajo radi to pijačo raphael-rychetsky-640889-unsplash Katere karakteristike drugi na nas ocenijo, ko jih spoznamo? Slap na nebotičniku Kitajci na nebotičnik ‘pripeli’ 100-metrski slap 5 trendov za urejanje Instagram fotografij, ki bodo pripeljali na vaš feed sončne poletne dni. 5 trendov za urejanje Instagram fotografij, ki bodo pripeljali na vaš ‘feed’ sončne poletne dni · · · · ·