cebelarji11
V zraku · buzz buzz

Angleški fotograf Andrew Newey, ki je v svoji karieri prejel že ogromno nagrad za svoje delo, je uspel posneti še eno čudovito serijo fotografij. Tokrat se je odpravil v Nepal in fotografiral pripadnike plemena Gurung med čebelarstvom, ki ga še danes izvajajo tako, kot pred več tisoč leti.

Dvakrat letno se čebelarji nepalskega plemena Gurung povzpnejo k vznožju klifov, kjer jih čaka to sladko presenečenje. In ravno njihovo delo se je v objektiv odločil ujeti angleški fotograf Andrew Newey. Nepalci še vedno uporabljajo tradicionalno orodje, ki so ga uporabljali že njihovi predniki – ročno pletene lestve, dolge in ostre bambusove palice, ki jih uporabljajo, da panje, polne medu, odrežejo s stene, ti pa padejo v že pripravljene košare. Po tem, ko z dimom preženejo čebele, pa splezajo h košaram in vzamejo težko prigarani med.

Poleg velike nevarnosti padca Nepalci med “kradejo” največjim čebelam na svetu. Himalajska čebela lahko namreč zraste do dolžine treh centimetrov. Zaradi grajanotoksinov, ki jih čebele zaužijejo med pomladanskim hranjenjem z rododendronom, lahko njihov spomladanski med postane opijat, zato na Japonskem, Kitajskem in v Koreji dosega visoke cene.

Odpri galerijo
Slika 3_Mirachle Machine Iz vode bomo zdaj lahko sami naredili vino! 462412575 Največ moških se po gospodinjstvih vrti v Sloveniji Kaija3 Nenavadni in zabavni avtoportreti mlade fotografinje calvin Seibert 9 Peščeni umetniški gradovi, ki osupnijo · ·