V zraku · buzz buzz

Izjemni Li Hongbo prinaša stvaritve, ki se skozi iznajdljivo tehniko neverjetno poigravajo z našo percepcijo. Navdihnjene tako s tradicionalno kitajsko tehniko papirnate dekoracije, kot tudi z njegovim študijem kiparstva, Li Hongbo popelje na edinstveno potovanje doživljanja skulpturne umetnosti.

Poglobljena raziskava lastnosti papirja kot enega najstarejših medijev na svetu je Li Hongba popeljala med najodličnejše ustvarjalce. S plastenjem in lepljenjem papirja ustvarja podobe, ki v svojem stisnjenem stanju dajejo vtis porcelanastega, kamnitega ali lesenega videza.

Učinek, spominjajoč na medeno satovje, nato omogoča razširjenje in vijačenje celotne skulpture v vse smeri. S tem spreminja nekaj negibljivega, občutljivega in krhkega v skorajda neuničljivo prožnost neskončnih možnosti. Njegove stvaritve tako postanejo nekaj, kar se nenehoma spreminja in razkriva v drugačne oblike, kot da bi šlo za vedno nova dela. Takšno poigravanje s tradicionalno estetiko in gibljivostjo vnaša edinstven duh v umetnost, ki opazovalca nepozabno očara.

Najnovejšo razstavo Li Hogba si lahko vse do 2. marca 2014 ogledate v newyorški galeriji Klein Sun.

Odpri galerijo

Modni kritiki: Slovenci najbolje oblečeni na otvoritvi olimpijskih iger Jane Perkins / Umetnine iz drobnih predmetov Izjemne umetnine iz drobnih predmetov Poljub pri Hotelu de Ville fotografa Roberta Doisneaua. Lepo je biti zaljubljen BSOWebGalleryLayout_03 Fotograf raziskal lepoto skozi simetrijo obraza · · ·