018-Ford-focus-facelift
Utrip mesta · mobilno

Ford focus je eden tistih avtomobilov, ki se mora vsekakor znajti na ožjem seznamu vsakega, ki nakupuje v segmentu malih družinskih vozil (segment C). Njegove karakteriste, tako vozne kot praktično vse ostale, mu govorijo v prid z velikimi črkami. Pozabite na golfa, ford vam ponuja zrelega focusa.

Je že tako, da se z vsako generacijo volkswagen golfa zatrese cel avtomobilski svet. Ravno nasprotno pa se zdi, da se pri tem obnaša ford, ki svojo tretjo generacijo forda focusa prenavlja po dobrih treh letih. Pri tem gre za tako imenovani “facelift“, ki prinaša kar nekaj navdušujočih oblikovnih prijemov.

Tako prednji del avtomobila dobiva podobo novejših modelnih različič (nova ford fiesta), ki narekujejo nov oblikovni stil. Prednji del, ki so ga v avto industriji poimenovali “Aston Martin” za množice, krasijo nekoliko bolj razpotegnjeni žarometi. Ostala zunanjost je ostala praktično nespremenjena z izjemno modernejše optike zadka. Za večje spremembe enostavno ni bilo potrebe, saj ford še vedno deluje zelo sveže. To pa je tako zelo značilno za to sicer oblikovno konzervativno blagovno znamko.

Ford načrtuje tudi nekaj sprememb na področju motorizacije novega ford focusa, tako se obeta 1.5 litrski ecoBoost motor ter 1.5 litrski diesel. Obstoječi motorji pa bodo doživeli posege predvsem na področju emisij CO2 ter ekonomičnosti.

Ford focus je eno tistih vozil, ki je popolnoma po krivici spregledano pri kupcih. Gre namreč za izjemno dinamičen in všečen izdelek. Njegove vozne karakteristtike pa so vselej najboljše v razredu. Z zadnjimi oblikovnimi popravki pa je focus pravi lepotec v zrelih letih.

Oglejte si foto galerijo – “Novi ford focus”

Odpri galerijo
IMG_0216 S pravim oljem vse gladko teče cover-hyundai-concept Ženeva 2014: Intrado – Hyundaijeva študija crossoverja 000-Volvo-Concept-Estate Ženeva 2014: Volvo Concept Estate – skandinavski revolucionarni adut cover-Jaguar-XFR-S-Sportbrake Jaguar XFR-S Sportbrake – za nesebične družinske očete · · · ·