Volkswagen Sharan
Utrip mesta · mobilno

Volkswagen sharan je eno tistih vozil, ki svoj odlični recept dokazuje tudi skozi dobre prodajne številke. Ker je odlično v avtomobilskem svetu vseeno potrebno izboljševati, so pri Volkswagnu za novega sharana pripravili množico tehničnih posodobitev s katerimi si želijo položaj vodilnega v svojem razredu. Novi volkswagen sharan potrjuje, da dobri recepti potrebujejo le kanček, da postanejo še boljši.

Novi volkswagen sharan (2015) bo s številnimi novimi komfortnimi in asistenčnimi sistemi “naskočil” položaj tehnološko vodilnega v svojem razredu. Širok nabor multimedijskih sistemov zagotavlja popolno povezljivost s številnimi modeli pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, kar je danes že eden od osnovnih pogojev za konkurenčnost v tem segmentu vozil. Pri Volkswagnu poudarjajo, da so več kot le kozmetični tudi posegi pod motorni pokrov, kjer se je poraba goriva pri bencinskih in dizelskih motorjih zmanjšala za do 15 odstotkov.

Manjši popravki in likanje lepotnih gubic

Na zunanjosti bodo le poznavalci opazili vidnejše spremembe optike in nekaterih oblikovnih detajlov karoserije. Kljub temu pa ta množica detajlov pripomore k celotnemu občutku in tako avtomobil še vedno deluje izjemno sveže.

Sodobni varnostni & asistenčni sistemi

Poleg serijske funkcije večnaletnega zaviranja, ki samodejno zavira vozilo, potem ko je prišlo do trčenja in voznik sam ne more več zavirati, so za posodobljenega sharana opcijsko na voljo številni asistenčni sistemi: omeniti velja sistem za nadzor okolice Front Assist z integrirano mestno funkcijo zaviranja v sili, asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist, avtomatsko uravnavanje razdalje ACC, parkirni sistem s krmilno avtomatiko tretje generacije (za pomoč pri parkiranju in odparkiranju) ter senzor za mrtvi kot, ki vas pri prehitevanju opozori na morebitna vozila v mrtvem kotu.

Zabavna elektronika na vrhuncu

V sharanu bo uporabljena druga generacija modularnega infotainment sistema (MIB), ki jo odlikuje maksimalna stopnja povezljivosti. Kot eden prvih volkswagnov bo sharan lahko opremljen z App Connectom; s tehnologijami MirrorLink, Android Auto (Google) in Car Play (Apple) lahko v nove multimedijske sisteme prenašate najrazličnejše aplikacije. Poleg tega novi sistemi prepričajo s hitrimi procesorji (izboljšano nalaganje, hitro izračunavanje poti, optimalno delovanje zaslona na dotik) in visoko-ločjivostnimi zasloni.

Volkswagen Sharan (2015)Odpri galerijo

Posodobljeni novi sharan bo na nemški trg prišel poleti, k nam predvidoma nekoliko kasneje, a bo predprodaja stekla že aprila.

Novi BMW serija 2 gran tourer Novi BMW serija 2 gran tourer – prvi bavarski enoprostorec s sedmimi… Nova Škoda Superb 2015 Nova škoda superb – najlepša škoda vseh časov?! Mercedes SL roadster Mercedes obeležil 60-obletnico zmage na “Mille Miglia” s posebno različico SL-a model DS5 Prenovljeni DS5 odvrgel ime in logotip Citroën ·