Osvežilni poletni napitki
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Potrebujete osvežitev? Osvežilni napitek! Za vse, ki jim manjka inspiracije oziroma jih vročina podi iz kuhinje, so tu trije recepti za zdrave in osvežilne domače napitke, ki so kot nalašč za vroče poletne dni.

Nič ni lepšega od toplih poletnih vikendov, ki jih lahko preživimo v dobri družbi in z osvežujočim napitkom v roki. Na srečo poletje s seboj prinaša pestro izbiro svežega sadja, iz katerega lahko kot bi mignil pripravimo osvežujoče napitke, ki niso le zdravi, ampak nas napolnijo tudi z energijo.

Sadna pravljica

V en liter vode stisnemo sok ene limone, dodamo malo agavinega sirupa in v dobljeno limonado narežimo sadje po lastnem izboru. To so lahko maline, jagode, borovnice… Pustimo, da se napitek ohladi v hladilniku in narezano sadje spusti sok ter postrežemo.

Osvežilna vitaminska bomba

Še ena različica z limono je malce redkejša, a zato nič manj okusna. V liter mineralne vode stisnemo sok ene limone in ji dodamo žlico medu. Premešamo in limonadi dodamo še žličko naribanega ingverja in nekaj listkov sveže mete. Po želji dodamo led in postrežemo.

Smoothie z banano in ananasom

Tretji napitek je malce bolj nasiten in lahko služi tudi kot zajtrk ali malica. V električni mešalnik vržemo eno banano, kockice polovice ananasa in 100 ml kefirja. Postrežemo z rezinami limete ali ananasa in svežo meto.

iStock_000035920322_Medium Recept: osvežilni Aperol spritz PicMonkey Collagegorenje2 Recept: Skutni cmoki s slivami – Gorenje & chef Bine Volčič PicMonkey Collagepečena pesa Recept: Pečena rdeča pesa s timijanom in kozjim sirom – Gorenje & chef Bine Volčič PicMonkey Collagečompa Recept: Slastna pečena čompa – nova generacija kuhinjskih aparatov Gorenje & chef Bine Volčič ·