Naravni fenomen na Filipinih
Utrip mesta · destinacija

Nič vam ne zamerimo, če ste se ob branju naslova zmedli. Veliko lažje si boste vse skupaj predstavljali ob pogledu na slikovni material. Gre za nenavaden naravni pojav na Filipinih, točneje na otoku Luzon v jugovzhodni Aziji, ki je največji in najpomembnejši otok filipinskega otočja. Na njem med drugim leži glavno mesto Manila. Tu je tudi omenjeno jezero Taal, na katerem leži istoimenski vulkan, ki ima v kraterju jezero z otočkom.

Taal je jezero na filipinskem otoku Luzon (otočje se nahaja v zahodnem delu Tihega oceana), s katerim se je narava dodobra poigrala. Na njem namreč leži otok, ki ima jezero. Na tem jezeru pa je vulkanski otok, ki ima v kraterju še eno jezero z otočkom.

Zmedeni? Sliši se sila zapleteno, a pogled na fotografije vam bo situacijo hitro razjasnil.

PREBERITE ŠE: Vrtiljak iz ledu na Blatnem jezeru

Nenavadna naravna značilnost se nahaja okoli 60 kilometrov od glavnega mesta Filipov, Manile, kjer živi prek 14 milijonov prebivalcev. Do vulkana je moč priti s čolnom, imenovanim bangka (tipično filipinsko prevozno sredstvo).

Galerija – Taal:

Taal – nenavadno filipinsko jezeroOdpri galerijo
kapadokija Ko je resničnost boljša od Photosopa: pravljične fotografije Kapadokije v Turčiji Življenje v drugi državi Kakšno bi bilo vaše življenje, če bi živeli drugje kot v Sloveniji? Free Spirit Spheres Luksuz v krošnjah – viseče krogle Free Spirit Spheres za izpolnitev otroških sanj Eifflov stolp Eifflov stolp dobiva neprebojni stekleni zid · · · · ·