mateus-campos-felipe-m5c1hPrtS7k-unsplash
V zraku · astrologija

On je glavni. Je prvi znak astrologije. Vedno izstopa. Ne verjamete? Berite dalje!

Oven je prvo znamenje zodiaka in se začenja ob pomladnem enakonočju. Simbolizira prebujajočo se naravo, prinaša obilje energije, neodvisnosti in borbenosti.

Preberite si nekaj dejstev in osebnostih značilnosti, ljubezenske združljivosti in še marsikaj zanimivega o njih.

Element: ogenj
Planet: Mars
Barva: rdeča
Dan: torek
Prednost: samozavest
Slabost: nestrpnost
Rojstni kamen: topaz

Lastnosti ovnov

Njihova moč je v tem, da so zaverovani vase, energični, strastni, inovativni, karizmatični, odločni, zaščitniški.
Njihove slabosti so, da so arogantni, agresivni, nestrpni, borbeni, zahtevni, tekmovalni.

Oven je prvi znak horoskopa, zato je vedno v vsem prvi in ima izjemne vodstvene sposobnosti. Moški in ženske, rojeni v tem znamenju, so odlični voditelji. Njihov element je ogenj in zaradi njega so polni energije in strasti. Zanje je praktično nemogoče, da bi sedeli na miru. So telesno aktivni in morajo biti ves čas v akciji.

Njihov ognjeni osebnostni tip pa ima tudi slabosti, saj lahko ovna pogosto doživljamo kot arogantnega in agresivnega. Njihove napake so po navadi posledica njihovega velikega ega. Vedno želijo imeti zadnjo besedo in zmagati v vsakem prepiru. So odločni in strastni v osebnem in poslovnem življenju. Včasih so nepotrpežljivi in težko zadržujejo jezo.

So popolnoma neodvisni in znajo poskrbeti zase. Skoraj nikoli ne prosijo za pomoč, tudi tedaj ne, ko bi jo resnično potrebovali. Ovni se dobri prijatelji. Za svoje prijatelje bodo naredili vse. So vztrajni, radi spodbujajo druge. Ne prenesejo ukazovanja. Ne delite jim nasvetov in napotkov, kako naj kaj počnejo, ker vas po vsej verjetnosti ne bodo poslušali.

S kom se najbolje ujamejo na ljubezenskem področju?

Ker je oven ognjeno znamenje, so znani po svoji neodvisnosti in nepremagljivi energičnosti. Potrebujejo nekoga, ki jim bo lahko sledil in jim vlil strast, ki jo tako obupno potrebujejo, želijo pa si tudi nekoga, ki bo spoštoval njihovo svobodo.

Popolno ujemanje na ljubezenskem področju je astrološki znak dvojčka. Oba ljubita romantiko s pridihom vznemirljivosti in drugačnosti. Nobeden od njiju ni sramežljiv, ko gre za prepuščanje najbolj divjim fantazijam. Dvojčki razumejo ovnovo potrebo po svobodi, ker vedo, da če bosta nekaj časa narazen, bo to njuno ljubezen le še okrepilo in bo spolnost še intenzivnejša.

Poslovna pot

Ovni so rojeni voditelji, zato se bodo odlično odrezali v kateremkoli delu, kjer lahko prevzamejo vodilno vlogo. Premorejo odlično sposobnost predvidevanja, kar jim omogoča, da so vedno korak pred drugimi. Kadar so soočeni z izzivom, hitro ocenijo situacijo in poiščejo rešitev. Bolj ko so zaposleni, boljši so. So uspešni podjetniki, odlični zdravniki.

Kaj pomeni simbol ovna, ovnovih rogov v astrologiji?

Astrologi simbol razlagajo kot kladivo bogov, simbol napadalne moči, pa tudi kot simbol za vodnjak, ki brizga vodo iz studenca v zemljo, kar naj bi pomenilo prihod pomladi.

Kdo so znane osebnosti, rojene v znamenju ovna?

  • pevka Lady Gaga (28. marca)
  • igralec Robert Downey Jr. (4. aprila)
  • pevec Elton John (25. marca)
  • teniška igralka Marija Šarapova (19. aprila)
  • igralka Reese Witherspoon (22. marca)
  • igralka Kate Hudson (19. aprila)
  • igralka Emma Watson (15. aprila)
  • oblikovalec Marc Jacobs (9. aprila)
  • pevka Mariah Carey (27. marca)


randy-rooibaatjie-yDJCs77BAu0-unsplash Astrologi so prepričani: ta tri astrološka znamenja bodo v 2020 zanosila charley-pangus-GhtSvVYkiYw-unsplash 3 astrološka znamenja, ki so poosebljena dobrota: njihova empatija zdravi! 189777-tt0218922 4 astrološki znaki, ki so v postelji odlični … a se bojijo razmerja shutterstock_478703668 Večno divji: 6 astroloških znakov, ki ne želijo ustaliti v partnerskih razmerjih · · ·