slide_357336_3948262_free
Utrip mesta · svet po moško

Brazilska reprezentanca kljub prednosti domačega terena skozi celoten mundial ni prepričala in ko je v četrfinalu nesrečno izgubila še svojega talismana Neymarja, je v polfinalu počilo. Namesto Jesiharjevega dečka je kar celotna nemška reprezentanca kot jesihar zakričala kar so pri sebi vedeli že vsi: »Pa saj Cesar je gol!« »Cesar je goooool«! In Julio Cesar je sestopil z vratarskega prestola.

A vratar ni edini krivec za zgodovinski poraz, saj je kazanje prsta na domala kateregakoli igralca zadetek v polno. In ko smo ravno pri zadetkih, če je pravljičnih sedem Nemce povzdignilo v sedma nebesa, je Brazilijo zavilo v črnino in rajsko prvenstvo spremenilo v pekel. Večer, ki je toliko obetal, se je v pičle četrt ure spremenil v nočno moro, tragedijo in farso.

Nogometaši niso samo izgubili, bili so ponižani, pomendrani in na koncu jasno neutolažljivi. Kako ne. Petardi emocij ob petju himne je sledila petarda v njihovem golu, blitzkrieg, ki je še bolj kot njih same v popolnem šoku pustil njihove navijače. Ja, kot nori so tekli tudi nogometaši, a še bolj so tekle solze, in 90 minut za Brazilce še nikoli ni bilo tako mučnih. Poraz z magnitudo 7,1 je za sabo pustil opustošenje, po katerem si bo nacija še dolgo celili rane.

Naslednje slike povedo več kot tisoč solza:

Odpri galerijo

Preberite še: 10 zanimivih dejstev o svetovnem prvenstvu v nogometu, ki jih zagotovo niste vedeli

Pele, l. 1970 10 zanimivih dejstev o svetovnem prvenstvu v nogometu, ki jih zagotovo niste vedeli World-Cup-Brazil-2014-Fans-Of-32-Nations Gooooool!!! Kateri navijači na Facebooku za svojo reprezentanco navijajo ‘najglasneje’? 479969685 Nacionalno obarvani prigrizki za spremljanje četrtfinala SP 2014, 2. del pan-1402821556 Najboljši memi iz svetovnega prvenstva v nogometu v Braziliji · · ·