Pagani Huayra Roadster
Utrip mesta · mobilno

Pagani bo na avtosalon v Ženevo pripeljal brezstrešno različico modela Pagani Huayra. Za kako prestižno vozilo gre, priča njegova cena. Pagani Huayra Roadster namreč stane kar 2,3 milijona evrov! Kljub temu je šla serija 100 vozil kot vroče žemljice.

Človek bi mislil, da je težko najti kupce za avtomobil, vreden 2,28 milijona evrov. A če ti je ime Pagani in se pišeš Huayra, očitno ne. Roadsterska različica je še bolj strupena od kupejevske. Pagani Huayra Roadster je premazan s posebnim lakom, pod katerim se vidi tekstura ogljikovih vlaken. Tribarvna notranjost je izdelana ročno.

PREBERITE ŠE: Pagani Huayra BC: nov Pagani Huayra je divjak brez primere

Huayra Roadster pa ni le Pagani Huayra brez strehe (ta je na voljo v različici iz ogljikovih vlaken in stekla ali v kombinaciji ogljikovih vlaken in platna). Vozilo je 80 kilogramov lažje (1280 kg), novi kompozitni materiali pa so prinesli boljšo torzijsko togost. Poganja ga AMG-jev 6-litrski motor V12, ki razvije 765 KM (562 kW) in 1000 Nm navora pri samo 2400 vrtljajih. Za prenos moči na kolesa so zaposlili starega znanca, in sicer sedemstopenjski avtomatski menjalnik (enak kot pri modelu Huayri BC). Izboljšali so tako zavorni sistem z aluminijasto litino HiForg kot tudi vzmetenje. Pnevmatike – 20-palčne spredaj in 21-palčne zadaj – mu je po meri in z inicialkama lastnika Horacia Paganija ukrojil Pirelli. Izdelali bodo zgolj 100 primerkov, in če vas avto po naključju mika, vas moramo razočarati, saj je vseh sto že prodanih.

Galerija – Pagani Huayra Roadster:

Pagani Huayra RoadsterOdpri galerijo

Dron za letenje nad Dubajem Ehang 184 AAV: v Dubaju boste lahko po zraku leteli z dronom Novi Ford Focus Electric je že naprodaj v nekaterih držav Evrope. Novi Ford Focus Electric (2017) – električni družinski avto, ki se napolni, medtem ko skočite na kavo Bolid Spark SRT05E Spark SRT05E – prihodnji bolid prvenstva formule E Mercedes-Maybach G650 Landaulet Mercedes-Maybach G650 Landaulet – v Gradcu nastaja najdražji terenec · · ·