mycotech-pala-x-mylea-mushroom-mycelium-watch-designboom-1200
V zraku · dizajn

Proizvodnja usnja je vsakoletno kriva za smrt številnih živali po svetu. Indonezijski inovativneži so se končno domislili načina, ki bi lahko močno pripomogel k varovanju naravnega okolja. Tukaj je vegansko usnje Mylea, iz katerega je izdelana nova linija ur Pala x Mylea!

Indonezijsko biotehnološko zagonsko podjetje MyCotech je javnost šokiralo s prav posebno uro. Ta je izdelana iz usnju podobnega materiala Mylea, ki ga pridobivajo kar iz podgobja.

Ura Pala x Mylea je bila zasnovana v sodelovanju z indonezijskim podjetjem Pala Nusantara, ki se ukvarja s proizvajanjem ročno izdelanih ur iz lesa.

Modna industrija se uvršča med 3 industrije, ki v največji meri prispevajo h globalnemu segrevanju Zemlje. Mycotechovo vegansko usnje se predstavlja kot odličen odgovor pri reševanju tega problema. Material namreč velja za trajnostnega, ob tem pa tudi cenovno dostopnega. Z njegovo pomočjo bi naj bilo mogoče rešiti življenja milijonov živali po svetu, za smrt katerih je odgovorna proizvodnja denarnic, torbic, čevljev in drugih usnjenih izdelkov.

Mylea naj bi hkrati pomagala pri zmanjševanju količine izpustov ogljikovega dioksida in izkoriščanju kmetijskih odpadkov. To je še posebej dobrodošlo za Indonezijo, ki vsakoletno proizvede več kot 120 milijonov ton kmetijskih odpadkov, le 10 % od teh pa se reciklira.

V kolikor vas je projekt prepričal, ga lahko podprete na spletni strani Kickstarter. Ustvarjalci sicer ob uri Pala x Mylea v dveh velikostih ponujajo tudi potovalni vodnik, denarnico za kartice in torbico.

Galerija – Pala x Mylea: ura iz podgobja

Ura Pala x MyleaOdpri galerijo

5be7febbe80c166c9d0d8144_get-yours FOS: sončna očala iz reciklirane plastike Invalidski voziček, izdelan iz nakupovalnega vozička Moški preoblikoval nakupovalni voziček v invalidskega – in osupnil svet NU:RO NU:RO: osupljiva minimalistična ura, ki meri čas kot peščena ura Fuselage Fuselage: okolju prijazno zatočišče za najbolj skrite kotičke sveta · · · ·