Palača mehurčkov Palais Bulles
Utrip mesta · arhitektura

Palais Bulles oz. po naše palača mehurčkov je novo najdražje stanovanje v Evropi. Posestvo, na katerem leži vesoljski kompleks madžarskega arhitekta Anttija Lovaga, ki se razlega na 1200 kvadratnih metrih površine in je bila do zdaj dom 94-letne francoske legende mode Pierra Cardina, je ocenjeno na več kot 400 milijonov evrov!

Palača mehurčkov oz. Palais Bulles, nekdanji dom avantgardnega francoskega oblikovalca Pierra Cardina, slovi po nenavadni obliki. Izdelana je iz ulitega betona in pleksistekla, po načrtu arhitekta Anttija Lovaga pa je bila zgrajena leta 1970. Danes je posestvo ocenjeno na 407 milijonov evrov (455 milijonov ameriških dolarjev), s čimer je postalo najdražje stanovanje v Evropi.

PREBERITE ŠE: Najdražje stanovanje na svetu: dvorec Château Louis XIV

Palača z desetimi spalnicami, bazeni, okroglo dnevno sobo, prostranimi vrtovi, zavitimi hodniki, ribniki in fontanami, ki je bolj skulptura kot pa stavba, se nahaja na Azurni obali. Leži nad morjem v kraju Théoule-sur-Mer v bližini znanega francoskega letovišča Cannes s čudoviti razgledom na Sredozemsko morje. Če vas zanima nakup, več informacij dobite na tem naslovu: christiesrealestate.com.

Palais Bulles – palača mehurčkov

Palača mehurčkov Palais BullesOdpri galerijo
Steklena panoramska pot na Kitajskem Steklena panoramska pot na pečini – od višine se zvrti! Prestižni hotel s petimi zvezdicami in lastnim deževnim gozdom. Dubaj dobiva luksuzni hotel z lastnim deževnim gozdom Zapuščeni olimpijski objekti po svetu Olimpijske igre: zapuščeni olimpijski objekti po svetu PS1 - hiša v skali PS1 – domovanje za sodobnega jamskega človeka · ·