Pametni telefon LG V20
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Ne le Apple, tudi LG si je prvi teden septembra rezerviral za predstavitev novega telefona. Pametni telefon LG V20 je prvi Nougat Android na svetu in predstavlja odlično alternativo premijskima telefonoma Appla in Samsunga. Telefon z ‘večnim dizajnom’ bo naprodaj že septembra 2016.

Pametni telefon LG V20 je prvi telefon na svetu, ki ima privzeto nameščen operacijski sistem Android 7.0 Nougat, ki prinaša podporo za navidezno resničnost, prenovljen sistem za večopravilnost (neaktivne aplikacije se samodejno zaprejo) in bolj tekoče izrisovanje 3D-vsebin. Android Nougat pa je le češnja na vrhu smetane novega pop kralja med LG-jevimi mobilniki, ki je na tronu zamenjal izjemno priljubljen model LG V10.

Krasi ga namreč tudi zmogljiva strojna oprema, ki ji načeluje zmogljivi 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon 820. Namenili so mu 5,7-plačni IPS LCD-zaslon ločljivosti 1440 x 2560 slikovnih točk. Za prikaz informacij tako kot predhodnik uporablja drugi, manjši, 2,1-palčni zaslon oz. pasico. Za tekoče delovanje skrbijo 4 GB sistemskega pomnilnika, inženirji pa so mu vgradili pomnilnik s 64 GB prostora, ki ga je s pomočjo spominske kartice microSD moč razširiti do 2 TB.

PREBERITE ŠE: LG predstavil televizor, ki odganja komarje

Namenili so mu dvojno primarno kamero ločljivosti 16 MP (f/1.9, 75-stopinjski zorni kot) oz. 8 MP (f/2.8, 135-stopinjski zorni kot) ter optični stabilizator slike in osamili spletno kamero, ki ima ločljivost 5 MP (f/1.9). Za avtonomijo skrbi zamenljiva baterija z zmogljivostjo 3200 mAh. 174-gramski LG V20 je odet v aluminijasto ohišje (na voljo je temno sivi, srebrni in rožnati barvi), ki pa žal ni vodoodporno, zato pa dobro prenaša udarce in padce. Za reprodukcijo zvoka je LG-ju na pomoč znova priskočil Bang & Olufsen, zato bo kakovost zvoka zadovoljila tudi najbolj petične avdiofile, sploh, ker so telefonu priložene tudi slušalke Bang & Olufsen.

Pametni telefon LG V20Odpri galerijo

Pametni telefon iPhone 7 iPhone 7 in iPhone 7 Plus: razgaljamo novi iPhone EISA 2016-2017 EISA 2016–2017: podeljeni evropski oskarji za pametne telefone Pametni telefoni Huawei Nova Huawei Nova – novo ime v Huaweievi ponudbi pametnih telefonov Osebni računalnik Ockel Sirius A Ockel Sirius A: prenosni osebni računalnik, zamaskiran v pametni telefon · ·