Panasonic Lumix G90: kamera, ki je kot nalašč za vlogerje
V zraku · tehnologija

Panasonic je svojo linijo brezzrcalnih kamer dopolnil s kamero Lumix G90, ki se ponaša s celo vrsto funkcij, posebej uporabnih za ustvarjalce spletnih video vsebin.

Razvoj družbenih medijev je mnoge ljudi spodbudil k produkciji video vsebin. Kako tudi ne, ko pa deljenje slednjih na svetovnem spletu ni bilo še nikoli lažje. To je prepoznal tudi Panasonic, ki potrošnikom ponuja brezzrcalno kamero Lumix G90 (za severnoameriški trg G95), ki je kot nalašč za snemanje vlogov.

Kamera se ponaša z senzorjem Live MOS z ločljivostjo 20.3 MP. Za obdelavo slike bo poskrbel procesor Venus Engine. Uporabniki bodo lahko ustvarjali videoposnetke z ločljivostjo UHD 4K pri frekvenci 30 sličic na sekundo. Pri snemanju so vrednosti ISO na voljo v razponu od ISO 100 do ISO 25600, kar pomeni, da se bo fotoaparat odlično obnesel tudi v slabih svetlobnih razmerah.

Vlogerji se bodo razveselili sistema samodejnega ostrenja DFD z 49 točkami in 3-palčnega gibljivega zaslona. Panasonicova kamera obenem vključuje priključka za stereofonski mikrofon in slušalke. Pozabiti ne smemo niti na režo na kameri oziroma “hot shoe”, na katero lahko priključimo zunanji mikrofon in tako dosežemo boljšo kakovost zvoka.

Kamera bo stopila v prodajo maja za ceno 1199 dolarjev, kar je približno 1050 evrov.

Galerija: Panasonic Lumix G90

Panasonic Lumix G90Odpri galerijo

Elever Elever: pametno ogledalo, ki omogoča, da ličila s spleta preizkusiš na sebi Beatsbydre Powerbeats Pro Beatsbydre Powerbeats Pro – optimalne slušalke za šport stanford-audi-tts-autonomous-pikes-peak-car-aka-shelley_100315131_h Ta Audi TT vozi avtonomno po dirkališču bolje od človeka cover-garmin-marq Garmin MARQ: pametni časomeri za drzne življenjske sloge · ·