Papirnati lončki za kavo s semeni.
Utrip mesta · dom

Kava za s sabo tudi pri nas postaja vse bolj popularna, kar pomeni, da v koših za smeti konča vse več papirnatih lončkov. Četudi ločujete, se vlakna papirja ne morejo večno reciklirati, in slej ko prej se ne vrnejo iz odpada. Zato so pri podjetju Reduce. Reuse. Grow. poiskali rešitev in jo našli v vlaknih iz reciklarnic, ki so pregroba za novo obdelavo, mednje pomešali semena in izdelali lončke, ki jih po uporabi lahko posadite. Le zvrnite kak evro v njihov ”lonček” na Kicstarterju.

Podjetje Reduce. Reuse. Grow. je izdelalo posebne papirnate lončke za kavo (s teksturo palačink), ki so celo več kot biorazgradljivi in za okolje nevtralni, saj vsebujejo še semena, s čimer na okolje delujejo celo blažilno. Vse te lončke bi, posejane, samo v Ameriki, kjer letno porabijo preko 146 milijonov papirnatih lončkov za kavo (in so del problema), v letu dni absorbirale preko ene tone ogljikovega dioksida v atmosferi in tako postale del rešitve.

PREBERITE ŠE: Coffee O’Clock: Slovenska kava za s sabo iz tricikla

Gre torej za daleč najbolj ekološko obarvane lončke za kavo na svetu. In če se odločimo, da jih zavržemo, tudi ni nič narobe, saj bodo po 180-ih dneh od njih ostala zgolj semena, preostalo pa se bo spremenilo v hrano za druge rastline. Zemlja jih rabi, Reduce. Reuse. Grow. pa rabi vas, da podprete njihov projekt, ki ”klije” na Kickstarterju.

Papirnati lončki za kavoOdpri galerijo
Večfunkcijska polica Harper Kraft & Ulrich, Harper: večfunkcijska polica za športne rekvizite Rastlinske trofeje “Elkebana” Pozabite mrtve živali – naj stene poživijo rastlinske trofeje “Elkebana” posoda Kuhinjska posoda “Hook”: Za vse kuharske kreativce tam zunaj Ikea - pohištvo kot brezžične polnilne postaje. Ikea: pohištvo za brezžično polnjenje pametnih telefonov · ·